Connect with us

Femeia este cea care poartă sarcina dar oare bărbatul nu are nimic de făcut?

ADELINA

Femeia este cea care poartă sarcina dar oare bărbatul nu are nimic de făcut?

Dragilor, acest articol nu se adresează doar femeilor, ci și partenerilor lor. În consecință, îl puteți pune și la dispoziția iubitului vostru în cazul în care considerați că ajută la ceva.

Văd zilnic ce se întâmplă în jurul meu și aud tot mai des de despărțiri înainte de venirea bebelușului pe lume, femei abandonate pe parcursul sarcinii, înșelate, lovite, dezamăgite sau supuse unor rele tratamente și nu pot rămâne indiferentă.

Mă impresionează fiecare poveste în fața căreia rămân efectiv înmărmurită. Din mai multe perspective – de femeie însărcinată și viitoare mamă, dar și feministă convinsă.
Venirea pe lume a unui copil ar trebui să reprezinte motiv de bucurie supremă al oricărui cuplu de oameni care se iubesc și visează la întemeierea unei familii.
Nu este un lucru simplu de realizat dar, odată “bifat” îți poate aduce multe satisfacții pe orice plan. Dacă doi oameni decid de comun acord că este momentul să treacă la nivelul următor al relației lor cu simț de asumare, atunci este nevoie de multă maturitate, înțelegere, susținere, loialitate, răbdare și compasiune.
Dacă bărbații își imaginează că aceste responsabilități o privesc doar pe partenera lor, iar ei sunt scutiți de perioada de maternitate, se înșală amarnic. Practic, odată cu apariția celor două liniuțe pe testul de sarcină, bărbatul ar trebui să își dea seama cât de importantă este coloana lui vertebrală în perioada ce urmează și nu numai. Evident, nu mă refer la modul propriu, ci la cel figurat. Am trăit să văd oameni care se detașează de parteneră fără niciun fel de regret și apoi revin cu pretenții de tată-model și vor recunoștință tuturor.

Nu, dragilor! Voi aveți o mare responsabilitate. Vă revine rolul protector și de stâlp al familiei. Mai exact acela de a vă ține partenera liniștită, fericită și iubită. De ce? Păi în primul rând din simplul motiv că este mama copilului vostru și femeia care se sacrifică pentru a aduce pe lume rodul iubirii voastre, iar toate stările pe care i le dați ei, se transmit mai departe, cu sau fără voia voastră, către acea mică bucățică ruptă din carnea și sângele vostru.

Și dacă mai aveți nevoie de argumente, vă mai spun că, pentru nicio femeie nu este deloc plăcut să se confrunte dintr-odată cu kilograme în plus, retenția apei, schimbări hormonale amețitoare, depresii postnatale, probleme și transformări majore ale pielii, disconfortul de a sta în picioare mai mult de câteva ore, dureri de spate, extinderi de uter, grețuri, amețeli, pofte neînțelese, poate gândul că nu va reuși pe deplin să fie și mamă și soție atunci când va fi nevoie, stresul nașterii prin cezariană sau natural, vergeturi, celulită, alimente interzise, pete faciale, crampe musculare, circulație sanguină proastă, picioare umflate, insomnii, insuficiență respiratorie, nemulțumiri de ordin fizic, haine greu de găsit pentru noile dimensiuni, creșterea bruscă a temperaturii în corp și muuulte altele.

Este esențial ca o sarcină să fie dusă de ambii parteneri, deși pare impropriu spus.
Poate că pentru femeie este din ce în ce mai greu să se simtă atrăgătoare și capabilă să facă anumite lucruri, care până atunci i se păreau simple, însă tocmai aici este nevoie de voi, de suplinirea stării de confort și relaxare prin cuvinte frumoase, surprize, dovezi de dragoste și susținere, înțelegere, vorbe potrivite în momente potrivite, siguranța că veți fi acolo când ea va fi la pământ din punct de vedere psihic și moral.

Văd tot mai des bărbați care aleg să-și caute fericirea în distracții nocturne, cu alte prezențe feminine, băutură sau ieșiri cu prietenii-burlaci fără niciun scop în viață, iar femeile stau să îndure aceste mârlănii fără măsură.
Poate că nu știți ce înseamnă pentru copilul vostru suferința unei femei care parcurge cele nouă luni de sarcină în acest mod și sub această presiune și cât îi poate afecta viitorul micuțului/micuței voastre.

La un simplu research pe Google veți găsi explicații amănunțite despre importanța siguranței și liniștii partenerei de viață câtă vreme este însărcinată cu pruncul vostru.
Indiferent despre ce fel de femeie discutăm, ea se află în cea mai sensibilă etapă a vieții sale și orice factor extern îi poate influența sarcina. În bine sau în rău. Depinde de cât de responsabili sunteți voi, reprezentanții masculinității. Unele dintre femei au avut ghinionul de a pierde o sarcină avansată din cauza partenerului violent sau agresiv verbal.
Inconștiența unor bărbați distruge oameni. Unii născuți, crescuți și ajunși la maturitate, alții nenăscuți încă.

Sprijinul vostru contează mai mult decât v-ați imagina. E nevoie de voi. De o vorba bună, un mic dejun la pat, de susținere morală și nu numai. De voi, de puterea voastră de bărbați.
Astfel veți fi și mai apreciați de copiii voștri care vor ști ce tați minunați ați fost încă din perioada în care ei erau nenăscuți. Nu ratați această oportunitate de a fi realmente bărbați adevărați. Faceți voi excepție de la regulă și fiți un exemplu pentru ceilalți. 🙂
Succes!

2 Comentarii

2 Comments

  1. Aura

    iunie 19, 2018 la 11:56 am

    Bine zis. Foarte adevărat ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus