Connect with us

Semne că suferi de dezechilibru hormonal și care sunt plantele care îl vindecă

NUTRITIE SI DIETE

Semne că suferi de dezechilibru hormonal și care sunt plantele care îl vindecă

Rolul hormonilor este extrem de important pentru sănătatea ta generală, deoarece aceștia reglementează digestia, creșterea, mișcarea, starea de spirit, metabolismul, reproducerea, funcția țesutului, nivelul de stres și respirația.

Foarte des, oamenii suferă de anxietate, oboseală cronică, creștere în greutate, balonare și alte simptome, datorită dezechilibrelor hormonale. Aceste dezechilibre pot fi rezultatul dietei, stresului, geneticii, poluanților din mediul înconjurător, istoricului medical, precum și pastilelor contraceptive, medicamentelor tiroidiene, injecțiilor cu insulină, terapiilor de substituție hormonală etc.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale dezechilibrelor hormonale:

Dureri de cap, depresie, creștere în greutate, pierderea părului, lipsa de energie, modificări ale dispoziției, probleme cu somnul, libidou scăzut, transpirații nocturne, pierderi de memorie, ochi umflați, menstruație neregulată, schimbări de apetit, probleme de piele, fragilitatea părului și a unghiilor.

În cazul dezechilibrelor hormonale, trebuie să profiți de beneficiile adaptogenelor, care reduc efectele factorilor care contribuie la astfel de probleme, precum și inflamația cronică, iritabilitatea, schimbările de dispoziție și creșterea în greutate inexplicabilă.

Ei vindecă acest răspuns natural al stresului din organism și restaurează în mod natural echilibrul hormonilor. Iată cu ce te ajuta – echilibrează hormonii, stimulează imunitatea, reglează producerea de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, menține funcția de organe sănătoase în timpul stresului, sporește rezistența la stres, protejează creierul și sănătatea inimii, tratează oboseala suprarenală.
Prin urmare, următoarele plante naturale pot fi de mare ajutor în restabilirea echilibrului hormonal în organism și prevenirea acestor simptome:

Ashwagandha

Ashwagandha este un adapogen natural care scade stresul, îmbunătățește dispoziția, luptă împotriva depresiei și anxietății și tratează dezechilibrele hormonale, tratează hipertiroidismul și hipotiroidismul, boala Graves și Hashimoto.

Rădăcina Suma

Această plantă din America de Sud este, de asemenea, cunoscută sub numele de ginseng brazilian. Ea normalizează efectiv funcția endocrină, stimulează sistemul imunitar, forța corpului și performanța.

În plus, stimulează, de asemenea, pofta de mâncare, echilibrează nivelul de zahăr din sânge și sporește memoria.

Epimedium

Această plante medicinală este, de asemenea, cunoscută sub numele de buruieni de capră și este frecvent utilizată în medicina chineză. Îmbunătățește în mod eficient memoria, calmează durerea articulară, tratează osteoporoza, boala coronariană și hipertensiunea arterială.

Este o plantă adaptogenică care îmbunătățește sănătatea generală și reglează hormonii și tratează perioadele neregulate la femei și disfuncția sexuală.

În plus, este bogată într-un flavonoid numit icariin, care relaxează țesutul muscular , imită testosteronul hormonal și sporește performanța sexuală.

Paie de ovăz

Aceasta plantă calmează organismul și relaxează sistemul nervos, echilibrează hormonii, îmbunătățește starea de spirit și stimulează circulația sângelui, stimulează nervii, ameliorează problemele cu stomacul și reglează glandele producătoare de hormoni.

Este o sursă bogată de calciu, magneziu și dioxid de siliciu biologic, întărește osul, scade colesterolul ridicat și îmbunătățește sănătatea pielii, a unghiilor și a părului.

Frunze de zmeură roșie

Aceste frunze sunt pline de vitamine și minerale, mai ales de vitamina C, care întărește uterul, calmează durerile și tratează fluxul sanguin și hemoragia și împiedică avortul. De asemenea, ameliorează durerea la efort și mărește producția de lapte matern la mamele care alăptează.

Maca

Această plantă a fost folosită de secole, crescând fertilitatea, libidoul și rezistența. Maca stimulează de asemenea producția de hormoni și înlocuiește agenții adaptogeni. În plus, hrănește glandele mamare, glanda hipofiza și hipotalamus.

În cazul în care suferi de un dezechilibru hormonal, vei beneficia foarte mult de utilizarea acestor plante medicinale. Mai mult, începe să faci exerciții fizice, redu stresul și adoptă o alimentație sănătoasă, bogată în omega-3.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus