Connect with us

7 metode prin care să ai părul blond fără să te decolorezi sau să te vopsești

FASHION & BEAUTY

7 metode prin care să ai părul blond fără să te decolorezi sau să te vopsești

Dacă vrei să ai părul blond, poți alege între a folosi metode naturale sau metode chimice. Dacă nu vrei să apelezi la decoloranți profesionali și la vopsea, poți opta pentru câteva ingrediente naturale care te vor ajuta să îți deschizi în mod natural culoarea părului, precum lămâia, vitamina C, lumina soarelui și apa sărată. Uite ce poți face pentru a deschide natural culoarea părului.

1. Stai la soare

Bucură-te de soare timp de 1-4 ore pe zi, mai ales în timpul verii. Expunerea la lumina soarelui iluminează natural foliculii de păr, ceea ce face ca parul tău să devină mai blond. Cu cât petreci mai mult timp la soare, cu atât părul tău se va deschide mai mult. Nu uita totuși să aplici produse de protecție solară și pe suprafața firului de păr, pentru a nu-l usca în mod excesiv.

2. Folosește sucul de lămâie

Aplică suc de lămâie pe păr pentru a obține efectul unui colorant natural. Sucul de lămâie conține acid citric. Când se încălzește, sucul de lămâie determină deschiderea cuticulelor părului și a pigmentului. Toarnă suc de lămâie în palme și freacă-ți mâinile pentru a-l încălzi puțin, apoi trece-ți mâinile prim păr înainte de a ieși din casă în soare. Nu uita să te speli bine pe mâini după ce faci acest lucru. Poți să adaugi suc de lămâie și în balsamul tău sau în șampon pentru a grăbi procesul de deschidere a culorii părului.

3. Folosește un spray cu apă sărată

Folosește un spray de păr cu apă sărată pentru a deschide culoarea părului. Se toarnă 1-2 linguri (15-30 g) de sare într-o sticlă cu pulverizator și se umple restul cu apă de la robinet. Apoi, pulverizează soluția de apă sărată pe tot părul. Sarea deschide cuticula părului, permițând razelor soarelui să acționeze mai bine asupra pigmentului.

4. Oțetul de mere

O altă soluție pentru a deschide ușor și natural culoarea părului este clătirea acestuia cu oțet de mere. Acesta are numeroase beneficii pentru părul tău. Pe lângă faptul că ajută la deschiderea culorii părului, acesta dă strălucire firului de păr și îndepărtează tot excesul de sebum sau de produse de styling rămase pe părul tău. Clătește părul cu oțet, apă spală-l normal cu șampon și aplică balsam.

5. Folosește vitamina C

Pisează câteva pastile de vitamina C și toarnă praful în sticla de balsam. Sau amestecă lămâie cu ou și vitamina C și aplică acest amestec pe suprafața părului și lasă-l să acționeze asemenea unei măști timp de o oră. Apoi spală părul în mod normal și aplică balsamul, eventual cel în care ai adăugat deja vitamina C.

6. Spală-ți părul cu bere

Berea este foarte bună și la a grăbi procesul de bronzare și la a deschide culoarea părului deoarece deschide porii și foliculii părului, permițând astfel razelor soarelui să pătrundă mai ușor. Berea nu lasă niciun miros pe păr, astfel că poți să te clătești liniștită cu o jumătate de litru de bere blondă după ce te-ai spălat deja pe păr.

7. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată

Acest amestec poate ajuta la deschiderea nuanței părului cu până la 3 tonuri. Se amestecă bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen, în cantități aproximativ egale, apoi adaugă câteva linguri de apă, astfel încât să obții o pastă omogenă. Aplic-o pe toată lungimea părului și las-o cel puțin 30 de minute să acționeze, apoi spală normal părul.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus