Connect with us

9 lucruri pe care machiajul tău le spune despre tine. Ce machiaj te reprezintă?

FASHION & BEAUTY

9 lucruri pe care machiajul tău le spune despre tine. Ce machiaj te reprezintă?

Atunci când uiți la o fată machiată, în primul rând te gândești dacă este un machiaj frumos sau nu. Oamenii de știință au tras concluzia că modul în care te machiezi poate spune mai multe despre tine decât îți imaginezi. Iată care sunt principalele lucruri care pot să reiasă despre tine din modul în care te machiezi.

1. Manifestarea abilităților intelectuale

Oamenii de știință au descoperit un fenomen numit “efectul de ruj “. Pentru a studia acest lucru, cercetătorii de la Harvard au împărțit un număr de participanți la experiment în 3 grupuri. Primul grup a fost rugat să aplice machiaj, al doilea – să asculte muzica pozitivă, al treilea – să picteze. După aceea, fetele au primit teste intelectuale. Cele mai bune rezultate au fost în grupul care a aplicat anterior machiajul. Oamenii de știință explică acest lucru prin faptul că, o femeie care este obișnuită să poarte machiaj pe față, de obicei se simte mai încrezătoare, se bazează mai mult pe abilitățile ei și ia decizii mai rapid și mai eficient.

2. Ce impresie le lași celorlalți?

O fată care poară machiaj este percepută ca fiind mai competentă decât una care este nemachiată. Studii recente au arătat că, cu cât machiajul este aplicat cu mai multă abilitate și cu cât o față este mai atractivă, cu atât mai mult ceilalți simt că au în fața lor un specialist. O persoană care poartă o cantitate moderată de produse cosmetice are un statut social superior în ochii celorlalți.

3. Munca în echipă

În ceea ce privește reversul medaliei, cu cât o fată are mai mult machiaj pe față, cu atât oamenii consideră că este mai puțin probabil să conducă eficient alte persoane. Realitatea este că ceilalți nu percep femeile machiate ca pe niște potențiali lideri. Poate că acest lucru se datorează faptului că persoanele fără machiaj provoacă mai multă încredere, par mai deschise.

4. Ce tip de personalitate ai

Machiajul face ca fața ta să devină mai vizibilă, iar folosirea de produse cosmetice care îți plac te fac să devii mai extrovertită. Fetele introvertite sau care nu pun prea mare accent pe comunicare este mai puțin probabil să poarte machiaj. Cu toate acestea, multe fete introvertite folosesc machiajul pentru a avea mai multă încredere în ele și a comunica mai ușor cu cei din jur.

5. Infantilitatea

Unele fete pur și simplu nu vor să crească și să se maturizeze și își exprimă protestul prin machiaj. Abundența de roșu, roz, un machiaj foarte puternic, caracteristic adolescenților, cu accent pe ochi și, în special, o mărire vizuală a acestora denotă că o persoană își dorește să se simtă în continuare copil.

6. Încrederea în sine

Încrederea bună în propria persoană este tipică persoanelor care își aplică așa zisul machiaj de “seducție”, al femeilor care vor să atragă atenția celorlalți și să fie observate. De exemplu, iubitoarele rujului roșu sunt de obicei mai insistente, încrezătoare și sociabile. Studiile au demonstrat că o culoare mai puternică a buzelor este considerată mai atrăgătoare, iar privirea celorlalți rămâne ațintită mai mult timp asupra lor.

7. Anxietatea

O altă formă de machiaj este cel de tip camuflaj. Este tipic pentru persoanele cu un nivel ridicat de stres, și se datorează faptului că produsele cosmetice au o abilitate ridicată de a corecta imperfecțiunile fizice din naștere, permanente sau provocate de oboseală. Astfel, machiajul ajută la dispariția stării de anxietate.

8. Temperamentul

Temperamentul unei femei este cel mai bine descris de culoarea rujului. Conform observațiilor specialiștilor, nuanțele de ruj care apar cu precădere în machiajul zilnic al unei fete, pot fi împărțite în patru tipuri principale:

Roșul este cel mai adesea purtat de fete creative, care au bun-gust și sunt comunicative. Au un temperament coleric. Rozul caracterizează fetele sociabile, cu un bun simț al umorului. Temperamentul acestora este de asemenea sangvinic. Nuanțele de violet sunt preferate mai ales de fetele calme și calculate, iar rujul natural este purtat în general de fetele blânde și îngrijite.

9. Caracteristicile personajului

Machiajul ochilor este de asemenea un mod prin care, inconștient, vorbim despre noi. Astfel, o persoană care optează pentru un cu codițe de tuș lungi la ochi, are tendința de a fi perfecționistă și de a se juca, încercând să joace roluri diferite atunci când vorbește cu o persoană. Fetele care adoptă un machiaj colorat al ochilor sunt jucăușe și creative și se remarcp prin spontaneitatea lor. Machiajul de tip smokey etes caracterizează persoanele romantice, senzuale și cuceritoare.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus