Connect with us

Cele mai mari minciuni care s-au spus în istorie pe care încă le mai crezi

LIFESTYLE

Cele mai mari minciuni care s-au spus în istorie pe care încă le mai crezi

Câte lucruri știi cu adevărat despre lumea noastră?Am putea răspunde la tot sau la nimic. Ambele răspunsuri sunt greșite și corecte în același timp. Unele fapte se află chiar în cărțile de istorie și totuși, nu sunt în totalitate adevărat.

Cu siguranță ai câteva informații generale despre univers, evenimente istorice și personalități.

Aici am enumerat cele mai mari 7 minciuni spuse în cărțile de istorie pe care încă le credezi a fi adevărate.

1. DESCOPERIREA AMERICII

Uită-te în orice carte de istorie și paginile sale îți vor spune că Christopher Columbus a pus piciorul pe teritoriul american în 1492. Ți s-a spus că Christopher Columb a descoperit America în 1492, dar nu el a descoperit de fapt America.

Cu mii de ani în urmă, triburile nomadice din Podul Bering Teren din Alaska s-au stabilit în America. La câteva zile de la stabilirea triburilor nomade care trăiau de atunci pe acel pământ (care atunci nu era numit America), vikingii s-au mutat și ei acolo. Exisă dovezi că vikingii au trait acolo.

Probabil te întrebi de ce istoria ar minții. Ei bine, cărțile de istorie nu te-au mințit complet. Înainte de călătoria lui Columb, nimeni nu știa despre acest pământ îndepărtat și prin voiajul său a început colonizarea și cucerirea localnicilor. El a fost omul care i-a dat locului numele „America”. Deci el a descoperit practic America, dar existau locuitori al acelui ținut a fost chiar și înainte de călătoria lui Christopher Columb în 1492.

2. VAN GOGH, PICTORUL FĂRĂ O URECHE

Conform multor cărți de artă și istorie, Van Gogh și-a tăiat urechea stângă. Faimosul pictor este cunoscut pentru natura lui pasională. Când iubitul său l-a părăsit, și-a tăiat urechea și i-a trimis-o iubitului său. Cu toate acestea, acest lucru nu este exact adevărat.

Adevărul este că, el și prietenul lui au băut prea mult într-un bar și ș atunci i-a tăiat urechea. El nu și-a dat urechea iubitului său, dar de fapt ia dat-o femeii care lucra în acel bar.

3. NASUL SPHINXULUI

Sfinxul egiptean, așezat cu mândrie lângă piramidele din Giza, a devenit o structură iconică de-a lungul veacurilor.

Potrivit Enciclopediei americane, Sfinxul a suferit mult din cauza de-a lungul anilor, iar daunele suplimentare au fost cauzate de un conducător egiptean fanatic în 1380, care credea că tăierea nasului ar distruge spiritul statuii.

Conform legendei populare și cele mai circulate, Napoleon și soldații săi, în timpul campaniei lor franceze din Egipt, au fost responsabili pentru distrugerea nasului Sfinxului prin împușcare. Cu toate acestea, adevărul este că nasul sfinxului era deja dispărut înainte ca praful de pușcă să fi fost descoperit.

4. VIKINGII ȘI CĂȘTILE LOR

Vikingii purtau căști cu coarne sau aripi pe ele. Acest simbol este iconic, dar au ei purtat de fapt căști cu coarne?

Nu, nu au purtat. Imaginile din epoca vikingă, între secolele VIII și XI, îi arată fie purtând căști simple din piele sau din fier și fără coarne.

De fapt, stereotipul poate să fi început în 1800, când Gustav Malmstrom, un artist suedez, și Carl Dopler, un designer de costume, au desenat Vikingii cu căști cu coarne.

5. TITANICUL ȘI TEORIILE SCUFUNDĂRII

Există o teorie care susține că Titanicul a suferit un incendiu înainte de plecare. O dovadă suficientă a acestor fapte poate fi găsită în fotografii vechi ale navei. În ziua de plecare, mărimea buncărului de cărbune este marcată cu pete întunecate mari și ar putea indica un incendiu intern.

John, pompierul navei, a spus că a avut loc un foc de cinci zile în buncărul 6. Această poveste a fost suprimată pentru a salva personalul companiei. După incendiu, corpul exterior al navei nu a putut suporta lovitura aisbergului.

O altă teorie susține că mumia ghinionistă, un faimos artefact egiptean din Muzeul Britanic, nse afla în bagajul lui Lord Canterville pe Titanic. Artefactul este renumit în principal pentru aducerea nefericirii. După tragedie , ziarele au spus că mumia ghinionistă era, de fapt, o preoteasă a lui Amun rah. Zidul interior al bordelui de mumie a spus: „lăsați-l pe Oblivion și să-i cucerești pe drumul tău”.

6. CALUL TROIAN

Când Paris s-a îndrăgostit de Helen, soția regelui Spartan s-a iscat războiul . Războiul dura deja de 10 ani când troienii credeau că i-au înfrânt în cele din urmă pe greci.

Apoi, grecii le-au oferit troienilor un cadou de victorie pentru că au putut să-și protejeze orașul atât de bine de atacul lor. Le-au prezentat cu un cal gigantic din lemn și apoi au început să se retragă. Sau așa părea. În timp ce oamenii din oraș dormeau, soldații au ieșit din cal și au deschis porțile ca să intre toată armata.

Restul este istorie. Dar, de fapt nu este deloc. Este un mit! În timp ce războiul troian este un adevărat eveniment istoric care a avut loc într-adevăr, acest detaliu deosebit nu este altceva decât o înflorire artistică și inteligentă din partea istoricilor.

7. PIRAMIDELE

Sclavii nu au construit piramide. Există dovezi concludente că adăposturile Magnafone ale Faraonilor nu au fost construite nici de sclavi, nici de evrei. Dar de trei angajați și profesioniști. În 2010, Egiptul a prezentat morminte nou descoperite de peste 4 000 de ani și a declarat că aparțin unor persoane care au lucrat la marile piramide din Giza.

Mitul despre sclavi în construcție a început când istoricul grec Herodot a descris constructorii piramidei ca sclavi. Cele mai recente descoperiri arată că cei care le-au construit erau de fapt muncitori plătiți.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus