Connect with us

Care sunt comorile ascunse la bordul Titanicului și de ce nu sunt scoase la suprafață

LIFESTYLE

Care sunt comorile ascunse la bordul Titanicului și de ce nu sunt scoase la suprafață

Cu mai mult de 105 ani în urmă, Titanicul a făcut prima și ultima sa călătorie. La bord erau cei mai bogați oameni din acea vreme, care aduseseră în Lumea Nouă bogății și opere de artă în valoare de milioane de dolari. Care sunt comorile legendare care se află încă în adâncurile Oceanului Atlantic?

1. Sunt miliarde de dolari la bord

Pe data de 10 aprilie 1912 “Titanic” a plecat de la Southampton la New York cu 1317 pasageri și 908 membri ai echipajului la bord. Potrivit informațiilor, ei au purtat cu ei bijuterii în valoare de până la un miliard de dolari.

2. Bunuri de valoare de vânzare

Nava a fost, de asemenea, folosită pentru a livra 60.000 de colete și scrisori și câteva tone de bunuri diferite pentru a fi date spre vânzare în SUA, în valoare de peste 10 milioane de dolari în banii de astăzi. În depozitul navei erau blănuri, vin, șampanie, alimente, cărți, instrumente medicale și chiar două butoaie de mercur.

3. Diamante

După cum am aflat din documentele care au supraviețuit, nava a transportat o colecție de diamante în valoare de peste 300 de milioane de dolari.

4. Manuscrisul misterios

Unul dintre elementele cele mai valoroase care se afla la bordul navei, a fost un manuscris scris de omul de știință persan și filosof al secolului al XI – Omar Khayyam. Manuscrisul era decorat cu mii de pietre prețioase.

5. Opere de artă

Despre unele dintre cele mai importante obiecte care au fost transportate la bordul Titanicului s- aflat datorită plângerilor și proceselor depuse de pasageri salvați după naufragiu. Cel mai scump obiect pierdut a fost pictura artistului francez Merry-Joseph Blondel, La Circassienne au bain. Proprietarul a estimat tabloul la valoarea de 2,4 milioane de dolari.

6. “Sângele Dragonului”

În lista de obiecte care au fost încărcate pe Titanic, 76 de obiecte purtau numele de “sângele dragonului”. Acestea erau niște containere în care se găsea gudronul din copacii care crescuseră în Insulele Canare. Acesta a fost utilizat în principal în scopuri medicale.

7. Mumia de sub cabina căpitanului

Titanicul transporta pe navă o comoară extrem de exotică. Se crede că mumia proorociței egiptene a faraonului Amenhotep al IV-lea a fost ținută sub cabina căpitanului într-o cutie de lemn. Aceasta era acompaniată și de un amulet cu imaginea din viața de apoi a lui Osiris. Unii cercetători cred că această mumie antică a provocat accidentul care a condus la scufundarea Titanicului, în timp ce alții neagă faptul că nava a transportat un astfel de artefact neobișnuit.

8. Mașina legendară

Printre alte mărfuri scumpe de pe “Titanic” se numără și automobilul dezasamblat Renault Type CB Coupe de Ville. Se știe că proprietarul mașinii a reușit să se salveze alături de familia sa. După ce s-a întors în SUA, acesta a cerut compensarea prejudiciului suferit prin pierderea autoturismului, mai exact 5.000 de dolari, și încă 300 de dolari pentru doi ai săi care au pierit în naufragiu.

Aceste obiecte extrem de valoroase încă nu au putut să fie recuperate, întrucât adâncimea la care se află vasul este una foarte mare, de peste 3 kilometri, iar aparatele de scufundare nu pot manipula nava cu atât de multă finețe încât să poată căuta obiectele pierdute pe epavă. Cu atât mai mult, o încercare de a scoate epava la suprafață va conduce la deteriorarea și la pierderea ei pentru eternitate.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus