Connect with us

8 lucruri pe care le pot face femeile care te vor impresiona. Tu le știai?

LIFESTYLE

8 lucruri pe care le pot face femeile care te vor impresiona. Tu le știai?

Mulți dintre noi sunt deja conștienți de faptul că femeile sunt extrem de interesante. De exemplu, au un simț mai bun al mirosului și o intuiție mai dezvoltată. Cercetătorii încearcă în continuare să descopere care sunt cele mai interesante lucruri pe care le pot face femeile și care sunt transformările prin care trece corpul lor. Iată care sunt cele mai interesante astfel de descoperiri.

1. Cu cât poartă mai puține haine, cu atât o femeie are mai multe șanse să trăiască mai mult

Oamenii de știință britanici au ajuns la această concluzie atunci când au efectuat studii cu participarea a peste 5 000 de femei, în vârstă de peste 70 de ani. Există mai multe teorii care explică această idee, dar cea mai convingătoare se referă la chimie. Pentru a fi mai clar, resturile de substanțe chimice care rămân pe haine după spălare intră într-o reacție chimică cu transpirația. Aceste reacții creează compuși nocivi care afectează în mod negativ sănătatea.

2. Dacă mănâncă ciocolată, femeile pot intra mai repede în travaliu

Acest lucru se poate întâmpla dacă femeia a ajuns cu sarcina la termenul pentru naștere. Ciocolata face organismul să elibereze oxitocină – hormonul care duce la dilatarea colului uterin, ceea ce, la rândul său, induce contracții de travaliu. Apropo, acesta este același hormon care contractează uterul după naștere, ajutându-l să se întoarcă la dimensiunea obișnuită. Oxitocina ajută, de asemenea, la accelerarea nașterii.

3. Există mai multe femei cu vedere slabă decât bărbații

Există factori de comportament și de mediu care sporesc riscul de probleme de vedere, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Dar există nuanțe specifice care sunt direct legate numai de femei. În primul rând, este legat de durata lor de viață mai lungă și de problemele oculare care apar datorită vârstei lor. În al doilea rând, femeile sunt mai predispuse la unele boli oculare – de exemplu, un sindrom de ochi uscat care se presupune că este legat de hormoni. Există 2-3 ori mai puțini bărbați cu acest sindrom decât femei.

4. Părul deschis la culoare este un indicator al fertilității

Părul deschis la culoare are o legătură directă cu un nivel ridicat al estrogenului din sânge, care joacă un rol important în dezvoltarea reproductivă, predominant la femei. De aceea nu este surprinzător faptul că fetele blonde au o rată a fertilității mai mare. Apropo, din cauza acestui hormon, există stereotipul despre stupiditatea femeilor blonde, deoarece modul lor de gândire poate fi legat de emoții, intuiție și sentimente – lucruri care se intensifică atunci când există un nivel crescut de estrogen.

5. Dragostea femeilor pentru culoarea roz vine de la strămoșii lor

Este probabil ca femeile să fi moștenit preferința lor pentru culoarea roz de la strămoșii lor. Aceștia erau culegători, colectând diferite fructe și fructe comestibile. Activitatea femeilor a avut o importanță deosebită pentru menținerea sănătății și a vieții copiilor lor. Ele trebuiau să învețe să distingă fructele coapte de fructele necoapte și să le poată vedea de departe, mai repede decât celelalte femei din jurul lor. În general, percepția culorilor la femei este mult mai mare decât cea a bărbaților, motiv pentru care nu există aproape nicio femeie care să nu distingă culorile.

6. Mirosul iubitului lor calmează o femeie

Oamenii de știință de la Universitatea din British Columbia au efectuat cercetări și au descoperit că mirosul unui bărbat drag ajută la scăderea nivelului de stres al unei femei. 96 de cupluri au participat la acest experiment. Bărbații au primit tricouri curate, pe care ar fi trebuit să le poarte o singură zi. Ulterior, tricourile au fost date la întâmplare femeilor fără a explica femeilor ce tricouri au primit. Ca urmare, s-a constatat că acele fete care au primit tricoul partenerului lor au simțit mai puțin stres în timpul testului, în timp ce femeile care au inhalat mirosul unui străin au avut un nivel ridicat de cortizol – hormonul de stres, care le-a făcut să se simtă mai obosite.

7. Fetele simt plăcere atunci când vorbesc

Este bine cunoscut că femeile vorbesc de 3 ori mai mult decât bărbații, pronunțând aproximativ 20.000 de cuvinte pe zi. S-a constatat că această trăsătură nu este legată numai de dragostea lor de a povesti, ci și de plăcerea de a-și auzi propria voce. Creierul unei femei are mai multe celule responsabile de funcțiile de vorbire. Acesta este motivul pentru care simplul act de vorbire provoacă o eliberare a hormonului care duce la același sentiment de euforie și bucurie.

8. Femeile au o slăbiciune pentru animale, deoarece le reamintesc de copii

Proporțiile fețelor copiilor sunt mult mai diferite de fețele adulților – ochi mari, frunte înaltă, obrajii plini și bărbie mică. Toate aceste semne exterioare programează în subconștient o femeie să aibă grija de un copil pe îl percepe ca pe o creatura mică și neajutorată. După cum se pare, animale precum pisicile, ratonii, iepurii și câinii de rase mici au proporții contradictorii similare și creează aceeași impresie precum un copil vulnerabil care are nevoie de îngrijire și de protecție.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus