Connect with us

Despre depresia post-natală, alăptat, cezariană, pregătiri de botez și… nuntă!

ADELINA

Despre depresia post-natală, alăptat, cezariană, pregătiri de botez și… nuntă!

Cu foarte puțin timp în urmă am avut plăcerea de a acorda un interviu Revistei Viva, în care am fost foarte deschisă și am vorbit cu drag despre numeroase subiecte care au legătură cu această etapă a vieții mele.

Astăzi, îmi doresc să vă las și vouă, aici, pe blog câteva rânduri care sper să vă facă să înțelegeți mai bine emoțiile prin care trec și care sunt planurile mele de viitor.

Ultimele 2 luni au fost magice, cum nu mi-am imaginat niciodată. Cu toate că, inițial, aveam o listă mentală cu anumite lucruri pe care îmi propuneam să nu le fac, nu am reușit deloc să mă țin de ea. Mi-am propus ca Zeny să nu doarmă cu noi în pat, să nu o învățăm așa, mi-am propus să nu stăm non-stop cu ea în brațe însă, acum că ea a apărut printre noi, lucrurile s-au schimbat dramatic și, am realizat că, doar acum, cât este mititică, putem să o ținem în brațe necondiționat și să trăim anumite emoții, cărora cu siguranță le vom duce dorul ulterior.

Vorbeam cu prietenele mele care îmi povesteau despre cum o să fie când o sa fiu cu Zeny acasă, cum o să fie prima noapte și intrarea în rolul de mămică, dar nimeni nu poate să te facă să înțelegi ce vei simți și prin ce stări vei trece atunci când poate vei avea impresia că nu respiră sau că s-a înecat, sunt stadii normale prin care toată lumea trebuie să treacă. În prima perioadă eram panicată, mă întrebam oare ce trebuie să fac dacă se îneacă, dacă face temperatură… însă instinctul matern te învață să te descurci de minune în aceste situații. Ne descurcăm foarte bine și eu, și Virgil. Schimbă pamperșii foarte bine.

Comentariile negative mă întristează puțin, pentru că oamenii își formează niște prejudecăți și au niște standarde pe care, dacă eu nu le ating, ei se comportă de parcă ar fi greșit. Aș vrea ca oamenii să înțeleagă că, o mamă, își îngrijește puiul așa cum crede ea că este cel mai bine. Primesc tot felul de comentarii, alăptezi, nu alăptezi, ai născut prin cezariană, nu natural. Ei bine, dacă este un lucru pe care sunt înrăită, acesta este! Poate nu te ține bazinul să naști natural, poate starea ta de sănătate nu este îndeajuns de bună, poate copilul este poziționat într-un mod nefavorabil. Doctorul tău este cel care te va sfătui cel mai bine astfel ca și tu, și copilul tău să treceți cu bine peste acest moment.

În aceeași idee, mi se pare o prostie ca oamenii să certe mamele că nu își alăptează copiii, poate nu au lapte, poate nu pot să suporte durerile. Eu am decis să nu vorbesc public despre aceste subiecte și deciziile pe care le iau, pentru că ele aparțin fiecărei mame. Nu am dreptul să le spun mămicilor cum să își crească și hrănească copiii. Ele sunt cele care știu cel mai bine ce trebuie să facă.

M-ați întrebat de foarte multe ori dacă am suferit de depresie post-natală și, dacă da, cum am reușit să trec prin asta. Vă mărturisesc că este un subiect la auzul căruia mi se face pielea de găină. Din punctul meu de vedere, acum descopăr și cunosc tot felul de stări. Nu am descoperit focul, nu sunt în măsură să dau sfaturi. Singurul lucru pe care aș putea să îl recomand mămicilor este să aibă în continuare grijă de ele.

Femei fiind, este normal să ne preocupe aspectul nostru fizic. Dacă mergem la un salon, la un masaj la cumpărături, o sesiune de shopping este terapie pentru orice femeie, indiferent că îmi iau un ruj, o bluză de la second-hand, nu trebuie să cheltui sume exorbitante de bani, orice produs cumpărat pentru tine, este terapie. Trebuie să înțelegem că, organismul nostru a trecut prin foarte multe schimbări, avem kilograme în plus, vergeturi, celulită… eu, Slavă Domnului, nu m-am confruntat cu vergeturile, însă am avut de a face cu celulita, de care am reușit să scap ușor-ușor, cu ajutorul dietei pe care o urmez, despre care v-am scris aici.

Atunci când te simți bine în pielea ta, când te uiți în oglindă și te vezi frumoasă, când te preocupi de tine, de fizicul și de sănătatea ta, vei reuși să îți recapeți echilibrul. Nu m-am confruntat cu această depresie, sunt alături de femeile care se confruntă cu această problemă și le încurajez pe toate să îmi scrie pe Instagram sau Facebook, poate reușesc să le ajut măcar cu un sfat.

Multă lume m-a întrebat cum stau cu pregătirile pentru botez. Ei bine, poate vă surprinde că tocmai eu vă spun acest lucru, însă nu am pus la punct toate detaliile. Am ales preoții care o vor boteza pe micuța noastră și nașii. Sunt oameni foarte apropiați de noi, nu sunt persoane publice, am dorit, atât eu, cât și Virgil, să alegem niște nași în adevăratul sens al cuvântului, care să ne fie foarte dragi și apropiați.  Am ales biserica, am terminat lista de invitați, cuprinde 250 de persoane, alături de care sperăm să petrecem și să ne distrăm până dimineața! Am început, ușor-ușor, să facem planurile pentru nuntă, însă nu vrem să ne grăbim, vorbim despre asta mai în glumă, mai în serios. Când va fi un eveniment pe care l-am fixat, promit că o să vă dau toate detaliile.

Am vorbit mai multe despre cum reușesc să mă mențin activă pe rețelele de socializare, să nu îmi neglijez viața socială și să am grijă atât de mine, cât și de familia mea, aici, în interviul integral acordat Revistei Viva!

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus