Connect with us

De ce lipsesc traditiile si superstitiile la nunta noastra

ADELINA

De ce lipsesc traditiile si superstitiile la nunta noastra

Dragii mei,
astazi vreau sa va povestesc putin despre cum vad eu treaba cu superstitiile si traditiile, la evenimente precum o nunta sau un botez.
Aceste doua evenimente sunt cele mai asteptate in viata oricarui om, indiferent de varsta sau contextul in care se intampla.

Iata ca de-a lungul timpului am auzit despre tot felul de traditii si superstitii (ce e bine sau ce nu e bine sa faci inainte, in timpul nuntii/botezului sau dupa).
Cred in traditii si in longevitatea lor, dar nu este obligatoriu sa fie repetate in mod obsesiv la fiecare petrecere de acest gen. Bunicii si strabunicii se bucurau de ele pentru ca nu aveau prea multe optiuni de a distra invitatii la eveniment.
Odata cu evolutia noastra ca oameni, consider ca putem readapta modul in care ne bucuram de oficializarea unei relatii, indiferent de regiunea in care ne aflam. Desigur, daca cineva isi doreste aceste traditii la nunta nu este un lucru gresit, dar vreau sa subliniez ca lipsa lor nu aduce ghinioane, asa cum au impresia unii oameni.
Si o sa va dau cateva exemple de obiceiuri, dar si superstitii pe care le-am exclus din desfasuratorul nuntii noastre, fara a sta prea mult pe ganduri.

1. Furatul miresei. Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: au ajuns invitatii la petrecere. Muzica, meniul, totul perfect pentru o seara in care toata lumea si-a propus sa se distreze pana in zorii zilei. Se fura mireasa. Se opreste muzica, vine la microfon cineva care doreste sa ceara rascumparare si incepe negocierea ca pe obiecte, care si ea dureaza cel putin 20 de minute. Timp in care ceilalti oameni casca plictisiti pentru ca au vazut acest moment tras la indigo la cel putin 50 de nunti pe parcursul vietii. Si, evident, nimic nu-i mai poate surprinde. Cunosc deja finalul, cand mireasa revine. Mirele ofera, el (negociatorul) nu este de acord, ca intr-un final sa vezi un mire care accepta, fara o dorinta a lui arzatoare, lucrurile la care este supus, in schimbul femeii lui. In partea cealalta, mireasa sta stinghera, ascunsa intr-o masina, asteptand sa fie chemata. Sau cel mult danseaza intr-un club din apropiere, sub privirile mirate ale celor prezenti. Il consideram un moment fara sens in acest punct al vietii noastre si nu-i gasim sensul la petrecere. Deci ii vom spune pas.

2. Schimbul voalului cu basmaua, la finalul petrecerii, asta pentru a o face pe mireasa sa inteleaga ca s-a terminat cu burlacia, iar de acum e nevasta cu acte in regula si trebuie sa aiba grija de sot si de copii. Fie ca mireasa face acest schimb sub atenta supraveghere si asistenta a nasei sau efectiv se lipseste de aceasta actiune, cu siguranta in casnicie isi va insusi rolul de sotie cu responsabilitati si grija familiei ei. Asadar nu este nevoie nici de acest moment “expirat” la o asa petrecere.

3. Superstitii:
– Nu purta doua rochii ca te vei desparti
– Nu iti pune cale in buchet, ca aduc ghinion in casnicie
– Nu intra cu stangul in biserica, vei ramane vaduva
– Nu da tortul inainte de 12 noaptea ca o sa te certi cu barbatul
Doamne fereste! Cate teorii deplasate si aberante care sunt menite sa-ti limiteze fericirea in ziua nuntii.
Poarta cate rochii vrei, pune-ti ce flori doresti in buchet si intra cu ce picior vrei spre Altar. Bucura-te de viata alaturi de cel ales si ignora aceste teorii fara nicio noima, care troneaza in mintile celor fixati sa traiasca dupa cum se dicteaza, de cand lumea pe pamant.
Daca ai ghinionul sa te desparti sau sa nu ai o casnicie fericita, este pentru ca pur si simplu asa va este scris, in niciun caz ca ai vrut sa porti doua rochii in ziua celui mai fericit eveniment din viata ta.
Nu va mai ghidati dupa ce spun unii si altii. Important este cum va simtiti si cum arata din perspectiva voastra aceasta zi in care mirele si mireasa chiar trebuie sa fie cei mai fericiti.
Florile aduc noroc si sunt superbe indiferent de sortiment. Veti fi niste mirese norocoase, cu sau fara voal, cu sau fara datini, cu sau fara basma, cantece de duca sau mai stiu eu ce treburi scrise in stele. Nu au legatura cu evenimente nefericite. Nu amestecati ceea ce va defineste cu ceea ce ii defineste sau, mai rau, ii sperie pe altii. Fiecare om este diferit, asa si deciziile lui in ceea ce-l priveste. Decizia este a noastra unde ne vom insoti de ele.

Va pup! Revin curand cu noutati ❤

2 Comentarii

2 Comments

  1. Pingback: Adelina Pestrițu și-a făcut bagajul și a plecat de acasă înaintea nunții. Bruneta a dormit la hotel | Opinia Gorjului

  2. Pingback: Adelina Pestrițu și Virgil Steblea NU pleacă în luna de miere după nuntă. Fosta prezentatoare de la Kanal D a spus care sunt adevăratele motive – Știri de ultimă oră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus