Connect with us

7 GREȘELI pe care le faci atunci când folosești TAMPOANE. A 4-a este cea GRAVĂ!

LIFESTYLE

7 GREȘELI pe care le faci atunci când folosești TAMPOANE. A 4-a este cea GRAVĂ!

7 GREȘELI pe care le faci atunci când folosești TAMPOANE. A 4-a este cea GRAVĂ!

Nu există nicio femeie care să nu fi folosit niciodată un tampon. Cu toate acestea, fiecare dintre ele a făcut cel puțin una dintre aceste 7 greșeli grave! Iată ce greșești când folosești tampoane și ce ar trebui să schimbi.

Perioada menstruaţiei este probabil cea mai nefericită perioadă din lună pentru o femeie. Nu doar că aceasta aduce cu sine dureri chinuitoare şi schimbări de stare, însă te face şi să te simţi extrem de prost dispusă şi de neatrăgătoare. Astfel, probabil că orice femeie şi-ar dori să poată rămâne în casă pe parcursul acelor 4-5 zile.

Pentru ca aceste zile să poate fi suportate mai uşor, companiile producătoare de absorbante şi de tampoane au început să se întreacă pe ele însele pentru a reuşi să vină cu produse cât mai eficiente. Astfel, orice femeie ar trebui să fie extrem de mândră dacă iubitul ei ştie ce fel de tampoane sau absorbante foloseşte aceasta, mai ales în condiţiile în care există sute de variante din care se poate alege.

Multe persoane nu cunosc diferenţa dintre tampoane şi absorbante şi folosesc termenii în mod incorect. Absorbantele sunt cele care se aplică pe lenjeria intimă, pe când tampoanele se introduc în interiorul vaginului. Există numeroase tipuri de tampoane şi absorbante, fie ele zilnice, de noapte, cu aripioare, etc.

Deşi tampoanele sunt unele dintre cele mai folosite porduse menstruale întrucât acestea sunt comode şi eficiente şi îţi dau posibilitatea de a purta absolut orice fel de lenjerie, foarte puţine femei ştiu să le folosească în mod corect. Astfel, există numeroase greşeli pe care acestea le fac atunci când utilizează tampoanele.

Iată care sunt cele mai frecvente şi grave 7 greşeli pe care le faci atunci când utilizezi un tampon şi cum ar trebui să le corectezi.

1. Spală-te pe mâini atât înainte de introducerea tamponului, cât şi după

Deşi toată lumnea ştie că este important să te speli pe mâini după ce ţi-ai introdus tamponul, puţine femei ţin cont de faptul că este necesar să îţi speli mâinile şi înainte de a face acest lucru. Mâinile noastre sunt extrem de murdare şi de pline de bacterii şi, nespălându-te pe mâini, creşti riscul ca o parte dintre acestea să ajungă în zona organelor tale genitale.

2. Nu introduci tamponul suficient de departe

Tampoanele sunt minunate mai ales datorită comodităţii lor, aşa că dacă simţi un discomfort sau o senzaţie ciudată, înseamnă că nu l-ai introdus în mod corect. Nu trebuie să te temi că îl vei introduce prea departe, însă este esenţial ca acesta să fie împins îndeajuns de adânc încât să nu îi simţi prezenţa. În cazul în care nu îl introduci corect, nu doar că nu te vei simţi inconfortabil, însă există riscul ca şi crampele tale să fie înrăutăţite.

3. Nu foloseşti tampoane care să ţi se potrivească

Aşa cum am spus, există numeroase tipuri de tampoane iar acestea diferă în principal prin capacitatea lor de absorbţie. Deşi multă lume ştie că lăsarea unui tampon în interior pentru prea mult timp poate cauza apariția unor infecţii bacteriene, puţini sunt cei care ştiu că folosirea unor tampoane cu un grad mul prea mare de absorbţie va cauza uscarea vaginului. Este esenţial ca tampoanele să fie compatibile cu fluxul tău sanguin, astfel că va fi nevoie să testezi mai multe tipuri înainte de a te decide ce tip ţi se potriveşte.

4. Schimbi tamponul doar o dată pe zi

Schimbarea la timp a tamponului este esenţială pentru orice femeie. Ar fi ideal ca acesta să fie înlocuit odată la 3-4 ore, indiferent de faptul că îl porți într-o zi în care fluxul sanguin este încetinit sau diminuat. Aşa cum am menţionat anterior, păstrarea unui tampon la interior pentru prea mult timp poate conduce la apariția unor numeroase infecţii bacteriene!

5. Porţi tampoane chiar şi atunci când nu eşti la ciclu

Indiferent de faptul că eşti pe cale să îți vină ciclul, nu ar trebui să porţi un tampon atâta timp cât nu a început sângerarea. Dacă vei face acest lucru, rişti ca tamponul să îţi absoarbă toate fluidele normale din vagin şi să provoace deshidratarea acestuia.

6. Porţi tampoane peste noapte

Aşa cum am mai spus anterior, nu este bine să porţi tamponul mai mult de 3-4 ore. Cu toate acestea, dacă ai un tampon cu un grad mai mare de absorbţie(de exemplu de 8 ore), ai putea să faci acest lucru, însă asta nu înseamnă că nu te confrunţi cu riscul infecţiilor cauzate de supra-absorbţie.

7. Păstrezi tampoanele despachetate

Având în vedere faptul că tamponul este introdus într-una dintre cele mai sensibile şi vulnerabile zone ale corpului femeii, este extrem de important ca acesta să fie cât mai steril posibil. Astfel, nu doar că ar trebui să nu păstrezi niciodată tampoanele despachetate, însă nici nu ar trebui să aştepţi prea mult timp între despachetarea acestuia şi introducerea lui, întrucât cu cât aştepţi mai mult timp, cu atât creşte riscul de contaminare a acestuia.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus