Connect with us

8 semne pe care ți le dă organismul cu o lună înainte de INFARCT. Fii foarte atent la ele

LIFESTYLE

8 semne pe care ți le dă organismul cu o lună înainte de INFARCT. Fii foarte atent la ele

Prevenirea este incomparabil mai indicată decât tratarea unei boli. Una dintre lucrurile de care oamenii se tem cel mai tare, este atacul de cord. Chiar dacă tradiția spune că doar persoanele în vârstă se confruntă cu această problemă, ea este des întâlnită și în cazul persoanelor tinere. Iată care sunt simptomele pe care le prezintă organismul cu câteva zile înainte de apariția atacului de cord.

1. Oboseala

Femeile simt mai bine simptomele decât bărbații. Activitatea fizică sau mentală nu este motivul principal care cauzează oboseala, dar devine greu și obositor să faci chestii simple, precum a face duș sau a face patul.

2. Durerile abdominale

Senzația de greață, de balonare sau de arsură stomacală, toate acestea fac parte din simptome. Durerile abdominale sunt episodice, apar și dispar.

3. Insomnia

Insomnia este asociată cu riscul apariției unui atac cerebral sau infarct, astfel că persoana nu poate să adoarmă și nici să se trezească devreme.

4. Respirație sacadată

Apare și în cazul femeilor, și în cel al bărbaților cu 6 luni înainte să apară infarctul. Dacă simți că n-ai destul aer, că ești amețit și că respiri greu, consultă un medic!

5. Căderea părului

Este considerat a fi un alt simptom care indică riscul unui infarct. Poate afecta bărbații peste 50 de ani, dar unele femei sunt și ele expuse acestui risc. Calviția este asociată cu creșterea nivelului de cortizol din corp.

6. Bătăile neregulate ale inimii

Acestea duc adesea la atacuri de panică și anxietate, mai ales la femei. Apar pe neașteptate și sunt diferite: aritmia (bătăile neregulate) sau tahicardia (creșterea pulsului). Exercițiile fizice ajută mult la eliminarea acestor simptome.

7. Transpirația excesivă

Se poate întâmpla atât pe timpul zilei, cât și pe cel al nopții. Simptomul apare mai mult la femei decât la bărbați și de obicei este prezent în bufeuri, alături de alte simptome ale menopauzei. Transpirația este mai abundentă noaptea și pot apărea simptomele răcelii.

8. Durerile în piept

Și bărbații și femeile experimentează durerile în piept, senzații de disconfort într-unul din brațe (stângul mai mult ca cel drept), la maxilar, gât, umeri sau stomac.
Obezitatea, sedentarismul și fumatul pot duce la un infarct, dar depinde și de alimentație și de stresul acumulat de fiecare o persoană în parte.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus