Connect with us

8 greșeli pe care le faci și tu atunci când faci duș. Pot avea consecințe serioase

FASHION & BEAUTY

8 greșeli pe care le faci și tu atunci când faci duș. Pot avea consecințe serioase

Fiecare dintre noi are propriul său ritual pe care îl urmează atunci când face duş, indiferent de faptul că acesta se referă la modul în care foloseşti gelul de duş sau la cel în care îţi reglezi temperatura apei. Cu toate acestea, multe lucruri pe care oamenii le fac la duş s-au dovedit a fi greşite. Iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le eviţi atunci când îţi faci duş.

1. Spălarea zilnică a părului

Este normal ca fiecare dintre noi să îşi dorească să aibă mereu părul frumos şi curat, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să îl speli zilnic. Spălarea prea deasă a părului va conduce la subţierea firelor de păr şi la deshidratarea acestora, astfel că ar fi bine să îţi speli părul cât mai rar. Mai degrabă ar trebui să înveţi să te speli corect pe păr decât să te speli mai des.

2. Spălarea părului încurcat

Foarte puţine persoane îşi piaptănă părul înainte de a-l spăla, însă acest pas este extrem de important. Este esenţial să îţi descurci părul înainte de a-l spăla, întrucât acest lucru va ajuta la scăderea numărului de fire de păr care ţi se vor rupe atunci când te speli. De asemenea, acest pas te va ajuta să îţi şi usuci părul mai uşor şi să îl descurci după spălare.

3. Clătirea greşită a corpului

Multe persoane nu acordă îndeajuns de multă importanţă clătirii corpului, însă acest pas este şi el extrem de important. În cazul în care nu te vei clăti bine, reziduurile de săpun care vor rămâne pe suprafaţa pielii tale vor duce la uscarea acesteia şi vor facilita apariţia iritatiilor.

4. Epilarea greşită

Multe persoane consideră că momentul duşului este cel mai propice pentru a economisi timp, astfel că fac toate lucrurile în grabă. Este însă greşit să te epilezi în aceste condiţii, întrucât ar trebui să aştepţi cel puţin 10 minute din momentul în care ai intrat la duş pentru a te epila.

5. Folosirea aceluiaşi burete de duș

Indiferent de cât de mult îţi place un burete sau de cât de plăcut se simte acesta pe piele, nu ar trebui să ţii niciun burete de duş ai mult de o săptămână. În timp, mediul din baie va facilita dezvoltarea bacteriilor pe suprafaţa acestuia, aşa că nu ar trebui să aştepţi prea mult până să îl schimbi.

6. Setarea greşită a temperaturii apei

Cui nu îi place să facă un duş fierbinte? Cu toate acestea, dacă apa pe care o foloseşti la duş va fi mult prea caldă, aceasta nu îţi va face bine. Apa fierbinte îţi deshidratează pielea şi poate facilita apariţia eczemelor şi a iritatiilor.

7. Folosirea unui prosop nepotrivit

Nu este important doar ce faci în timpul spălării, ci şi ceea ce faci după ce ai ieşit de la duş. Este extrem de important ca prosopul tău să fie cât mai moale şi mai pufos. De asemenea, este foarte important să îţi schimbi prosopul cât mai des şi să ai grijă ca acesta să se usuce în condiţii optime, întrucât umezeala va facilita apariţia bacteriilor.

8. Exfolierea exagerată

Chiar dacă după exfoliere pielea ta se simte extrem de fină şi de moale, nu ar trebui să exagerezi cu exfolierea. Prin exfoliere îţi agresezi pielea, astfel că nu ar trebui să repeţi prea des acest proces. Ar fi ideal să te exfoliezi de 2 ori pe săptămână, folosind produse profesionale care să nu fie mult prea agresive cu pielea.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus