Connect with us

8 lucruri absolut incredibile pe care le pot face bebelușii după naștere

LIFESTYLE

8 lucruri absolut incredibile pe care le pot face bebelușii după naștere

Bebelușii sunt creaturi ciudate. Nu au control asupra mișcărilor lor, nu pot să meargă, să vorbească sau să comunice în mod corespunzător cu lumea și sunt în esență doar o catastrofă minusculă care așteaptă să se întâmple. Sigur, ei sunt foarte drăguți și enervant de adorabili uneori, însă sunt de asemenea extrem de diferiți de oamenii ajunși la maturitate. Iată 10 dintre cele mai interesante lucruri pe care le pot face bebelușii!

1. Pot să audă toate frecvențele sonore în același timp

Oamenii de știință au descoperit recent ca auzul copiilor se deosebește foarte mult de cel al adulților. Se pare că bebelușii ascultă de fapt toate frecvențele sonore în același timp. În esență, auzul copiilor este mai dezvoltat decât cel al adulților, dar îi face pe aceștia să fie mult mai puțin capabili să se orienteze și să se concentreze asupra vocilor umane din jurul lor.

2. Pot să distingă fizionomii

Faptul că bebeluși nu pot recunoaște fețe este o concepție greșită, având în vedere faptul că bebelușii sunt de fapt mai buni la asta decât unii adulți. Ei pot chiar identifica fețele altor specii, precum maimuțele, păsările și urșii.

3. Au discernământ

Bebelușii s-au dovedit atât capabili la a recunoaște pericolul, cât și la judecarea acțiunilor persoanelor din jur. Atunci când, în cadrul unui test, au avut de ales între o persoană pe care au văzut-o ajutând pe altcineva și una care a făcut rău, 15 dintre cei 16 bebeluși au ales persoana care îl ajuta pe celălalt.

4. Învață limbajul încă din pântece

Limba maternă nu este învățată atunci când bebelușii încep viața pe Pământ, ci cu mult înainte – în pântece. Copiii sunt capabili să-și identifice mama după vocea ei, pe care au auzit-o în pântece.

5. Înțeleg interacțiunile sociale

Este posibil ca bebelușii să nu poată negocia tranzacții importante, însă cunosc elementele de bază ale comunicării sociale. Oamenii de știință au studiat copii cu vârsta cuprinsă între 24 și 120 de ore, doar pentru a descoperi modul în care creierul unui copil se confruntă cu o interacțiune socială. Oamenii de știință au descoperit că bebelușii știu să recunoască elementele de bază ale discursului uman, gesticulării și limbajului corpului.

6. Știu să își dea seama când ceva nu funcționează

Probabil nu v-ați dat seama că bebelușii nu privesc doar la întâmplare la anumite obiecte pentru perioade lungi de timp. Sunt de fapt mereu vigilenți, observând lucrurile pe care adulții nu le observă. Oamenii de știință și-au dat seama că cei mici sunt deosebit de interesați să observe lucruri care contravin logicii și fizicii. Dacă un copil vede o minge care trece printr-un perete sau o forță a gravitației care lucrează în sens contrar, cu siguranță nu va trece neobservată.

7. Simț al dreptății

Sentimentul de corectitudine al adulților este unul care poate fi ușor influențat. Cu toate acestea, bebelușii sunt foarte interesați să fie cât se poate de corecți. Potrivit cercetărilor, bebelușii de la vârsta de un an sunt capabili să vadă diferența dintre o situație echitabilă și una nedreaptă.

8. Vindecarea fără cicatrici

Bebelușii nenăscuți au niște puteri de vindecare absolut incredibile. Ei sunt să se vindece fără nici o cicatrice atunci când sunt încă în uter. Operațiile chirurgicale efectuate asupra fetușilor din interiorul uterului s-au dovedit a fi extrem de eficiente datorită abilităților lor de vindecare.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus