Connect with us

8 trucuri geniale pe care îți vei dori și tu să le încerci

LIFESTYLE

8 trucuri geniale pe care îți vei dori și tu să le încerci

Fiecare dintre noi își dorește să găsească cele mai simple soluții pentru micile probleme de zi cu zi. Deși multe dintre aceste trucuri de zi cu zi sunt descoperite din întâmplare, altele se transmit din vorbă în vorbă, din generație în generație. Dar ce se întâmplă dacă nu avem în jurul nostru persoane care să ne împărtășească aceste mici trucuri? Ei bine, astăzi venim în ajutorul vostru cu câteva dintre cele mai interesante astfel de soluții.

1. Cum avem grijă de vazele prețioase?

Cred că nu există niciun copil care, la un moment dat, nu a dărâmat, intenționat sau din greșeală o vază. Este foarte greu să fim mereu cu ochii pe aceste vaze prețioase, așa că o soluție simplă și la îndemâna tuturor este umplerea acestora cu nisip! Încearcă și tu, oricui îi va fi mai greu să dărâme o vază după!

2. Cum curățăm tablourile prăfuite

Cu toții știm acele scene celebre din filme în care oamenii suflă praful de pe tablouri. Ei bine nu doar că acest gest te umple pe tine de praf, însă nici nu curăță deloc bine tabloul. O soluție extrem de eficientă pentru a reuși să cureți bine orice tablou, este să folosești o felie de cartof proaspăt tăiat sau o jumătate de cartof. Folosește cartoful pe post de lavetă, vei vedea cum se curăță perfect tabloul fără să împrăștii praful sau avariezi tabloul în vreun fel.

3.  Cum fierbi un ou spart

De multe ori se întâmplă să descoperim un ou spart. Dacă vrei să îl fierbi fără ca o parte din conținutul acestuia să iasă la suprafață, pe coajă, adaugă o lingură de oțet în apa de fiert. Oul se va fierbe fără nicio problemă.

4. Folosește un burete de sârmă făcut acasă

Dacă ai nevoie de un burete de sârmă și nu ai unul acasă, mototolește câteva folii de aluminiu, pentru a obține o minge. Folosește-o pentru a freca suprafața pe care vrei să o cureți și vei vedea că va funcționa minunat.

5. Cum curățăm argintăria

Curățarea obiectelor din argint și alte metale nu este un lucru foarte ușor de făcut. Puțini oameni știu că praful de cretă funcționează ca un agent de curățare foarte bună. Sfărâmă o bucată de cretă și freacă argintăria cu praful pe care l-ai obținut. Obiectele tale vor străluci ca la început.

6. Cum folosim bateriile

Dacă ai nevoie de baterii însă nu ai acasă varianta potrivită, folosește bateriile mai mici și folie de aluminiu. Fă o biluță de aluminiu și plasează-o în dispozitiv, la unul dintre polii bateriei, astfel încât aceasta să nu se mai miște. Vei vedea cu aparatul va funcționa fără niciun fel de problemă.

7. Cum ascuțim cuțitele

Nu întotdeauna avem la dispoziție un dispozitiv de ascuțit cuțitele, iar frecarea a două cuțite între ele nu face decât să strice lama cuțitelor. Folosește fundul unei căni pe post de suprafața de ascuțire fi freacă ușor lama cuțitului de această zonă.

8. Cum transformăm folia de aluminiu într-o bilă de metal 

Mototolește folia de aluminiu într-o formă circulară. Apoi folosește un ciocan de cauciuc pentru a aduce bila cât mai aproape de forma rotundă. Când simți că ai ajuns la cea mai bună formă, folosește un ciocan normal pentru a repeta acest proces. După ce ai terminat de făcut acest lucru, începi să șlefuiești bila cu șmirghel grosier. Pe măsură ce avansezi, schimbă șmirghelul cu altele, din ce în ce mai fine. Pe parcurs, udă hârtia de șlefuit pentru a obține o suprafață foarte netedă. Cu multă răbdare, vei ajunge la acest rezultat!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus