Connect with us

Cum este de fapt viața de persoană publică și ce mi-a fost cel mai greu să ascund

ADELINA

Cum este de fapt viața de persoană publică și ce mi-a fost cel mai greu să ascund

Prieteni dragi,

Astăzi povestim despre viața virtuală, televiziune și plăcerea de a fi în conexiune directă cu oamenii care mă urmăresc, dar și riscurile ei. Pot numi asta o relație de prietenie, în mod special. Este o relație construită în timp, cu urcușuri cu coborâșuri.

Ceea ce numesc eu succes în mediul online este fix această legătură strânsă pe care o poți construi cu oamenii care nu te cunosc personal, însă ajung să te iubească printr-un ecran, să-ți urmeze sfaturile, recomandările și să creadă în cuvântul tău.

Activez în Social Media de peste 8 ani și am făcut parte din lumea televiziunii 9 ani. Am avut momente în care poate mi-aș fi dorit să mă ascund sau să mă fac mică și să trec neobservată, momente grele prin care am trecut și care cumva au avut ecou în aceste platforme online și nu numai. De ce? Pentru că, din momentul în care alegi să prezinți partea frumoasă a vieții pe care o duci, cumva integrată în acest pachet este și partea mai puțin plăcută – momentele în care suferi sau pur și simplu ai nevoie de puțină intimitate, izolare sau momente de refacere totală, însă totuși nu ți-ai dori să-ți dezamăgeșți sau să-ți neglijezi comunitatea virtuală. Cum este cazul meu.

Dincolo de pozele pe care le urc zilnic pe aceste platforme și zambetele largi oferite tuturor celor care își doresc să vădă imagini cu un vibe pozitiv, lucru care mă reprezintă în totalitate, să șțiți că sunt și perioade în care oamenii văd, dar puțini înțeleg ce se află dincolo de aceste zâmbete largi și trăiri pline de entuziasm.

Să vă povestesc o întâmplare din perioada în care eram prezentatoare TV.

În urmă cu 4 ani, pe vremea când prezentăm emisiunea Wowbiz cu Mădălin Ionescu, am avut 2 decese în familie. Bunicile mele s-au stins din viață la numai 7 zile diferență una de cealaltă. Atunci, emisiunea era zilnică, de luni până joi inclusiv. Am considerat-o una dintre cele mai grele disimulări pe care am fost forțată de situație să le fac. Pe parcursul zilei, pregăteam înmormântarea bunicii cu vizite la morgă, iar seara trebuia să mă prezint la emisiune ca și cum totul în viața mea era perfect și mă simt minunat. A fost înfiorător să intru live 2:30h și să râd, să dansez fiind o emisiune de divertisment, cu gândul că n-o să-mi mai văd bunica niciodată. Nu aveam încotro. Era job-ul din care eu îmi câștigam pâinea și oamenii din fața televizoarelor nu erau vinovați de ceea ce trăiesc eu. Am preferat să nu-i indispun și să mă comport ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși îmi plângea sufletul în mine.

Responsabilitatea mea era să fiu pozitivă și să exprim asta, chiar dacă abia mi-am găsit puterea să pot intra în platou și să prezent emisiunea. În ziua înmormântării a fost ceva crunt. Am crezut că mă topesc pe picioare de durere și că vreau să mă izolez, să-mi port singură doliul așa cum știu eu. N-am putut! Dar, poate, faptul că am avut această activitate profesională, m-a împis să mă forțez să-mi revin și să mă pot gândi la ceea ce am de făcut, diminuând astfel o părticică din ceea ce simțeam. O mână spală pe alta, cum s-ar zice.

Până acum, nu am simțit să vorbesc despre aceste aspecte din viața mea, pentru că mi-a fost greu și am considerat că nimeni nu merită să fie îngreunat cu povești triste de viață, însă ceea ce vreau să evidențiez este că, noi, cei care suntem în atenția publică mai tot timpul, nu avem o viață roz și nu suntem lipsiți de aceste suferințe sau zile proaste. Cu toții ne confruntăm cu probleme, situații limită, drame sau poate neajunsuri. Suntem tot oameni și, faptul că suntem persoane publice nu ne face cu nimic mai speciali – poate doar în imaginația unora. Doar pentru faptul că zâmbim tot timpul, asta nu presupune că suntem perfecți sau că noi nu avem pietre pe suflet.

Așadar, dragi prieteni, oamenii vor o viață perfectă, însă nu există. Suntem făcuți să trecem prin tot felul de situații de criză, care, cred eu, ne ajută să ne construim tăria și personalitatea. Ceea ce se află în mediul online este într-adevăr autentic, dar buna-dispoziție, bucuria și veselia sunt doar niște alegeri pe care, dacă le faci, înseamnă că alegi să-ți respecți publicul.

Vă îmbrățișez!

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus