Connect with us

M-am confruntat cu caderea parului dupa nastere. Uite ce am facut…

ADELINA

M-am confruntat cu caderea parului dupa nastere. Uite ce am facut…

Dragile mele, mi-am propus ca astazi sa va povestesc despre o experienta cu care sunt convinsa ca multe dintre voi v-ati confruntat dupa ce ati dat nastere puiutilor vostri.
Ei bine, ma gandeam ca voi fi ocolita de caderea parului dupa ce nasc, dar nu a fost deloc asa. Tot auzeam in randul prietenelor mele despre aceasta problema si incercam sa inteleg cu exactitate acest proces.
Sa o luam cu inceputul.
Pe parcursul sarcinii am simtit o oarecare schimbare in mai bine a texturii si a densitatii parului meu, fapt pentru care m-am gandit ca la baza aceastei modificari sta tratamentul cu vitamine (Femibion2/acid folic, fier) pe care dna. dr. mi l-a prescris pentru o buna conduita a celor 9 luni de zile.
Se spune ca parul si unghiile sufera o modificare reala in bine atunci cand ai un bebe in burtica, astfel era cumva logic si de asteptat sa se intample asta.
Dupa ce am nascut, m-am pregatit pentru alte etape ale organismului meu si cumva de extrema cealalta. Isi indeplinise deja cu succes rolul de purtator de bebelus in care practic “investise” tot ce este mai bun si mai de pret.
In prima luna dupa ce am nascut, inca persista stralucirea unei femei insarcinate, insa din a doua luna, lucrurile s-au schimbat in rau.
Parul meu a inceput sa cada, iar cantitatea zilnica nu era deloc de neglijat. Uneori chiar intram in panica, mai ales ca toata viata mea am avut o podoaba capilara bogata, sanatoasa si deloc schimbatoare.
La fiecare pieptanat sau spalat pe cap, ramaneam cu pumni intregi de par. Acasa sau la coafor, aceeasi poveste.
In prima faza eram extrem de speriata, dar stiam intr-o oarecare masura ca acesta este un mers normal al lucrurilor dupa ce am nascut. Nu am fost luata deloc prin surprindere. Asa cum mi-am asumat si greutatea in plus, in aceeasi masura mi-am asumat si efectele adverse. Am intrebat medici si hair stilisti despre aceasta problema si toti m-au sfatuit in aceeasi directie.
“Pastreaza-ti calmul pentru ca este doar o perioada si efectul unei nasteri. Este normal ce se intampla. Unora le cad dintii, asa ca multumeste-te ca ai parte doar de caderea parului, care ulterior isi va reveni complet.”
Si totusi ceva imi dadea cu virgula. Poate faptul ca in unele portiuni ale capului ramaneam aproape fara par si nu mai vedeam nicio scapare din aceasta situatie.
Surpriza insa!!! Parul a inceput sa-si revina dupa 3 luni de cand a inceput sa cada. Acum este mult mai bogat, sanatos si stralucitor. Efectiv s-a oprit brusc din cadere si in locurile in care aproape ca disparuse, a inceput sa se regenereze fara sa fac nimic special. Ca in multe alte probleme, cheia este reprezentata de rabdare.
Acum parul nu doar ca si-a revenit total, insa arata si mult mai bine, si o data cu el mi-a revenit si inima la loc, plus un zambet larg pe fata. ?
Asadar, mamicilor, va sfatuiesc sa vedeti aceasta schimbare ca pe o normalitate, pentru ca din propria experienta va garantez ca parul vostru isi va reveni la forma normala si mai mult, poate va straluci mai frumos ca nicioadata, asa cum o faceti si voi de cand ati dat nastere micutilor vostri.
Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va comportati normal. Nu incepeti sa rariti sedintele la coafor sau sa plusati pe partea de masti si tratamente pentru ca nu au niciun efect aceste decizii. Folositi un sampon si un balsam bun asa cum o faceati pana sa inceapa sa cada si relaxati-va. Este doar o schimbare care trebuie sa se intample oricum si indiferent de ce veti face, viata isi va urma cursul. Mergeti in continuare la coafor, faceti glume, simtiti va bine in pielea voastra pentru ca lucrurile revin la normal de la sine, atunci cand nici nu va asteptati.

Succes!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus