Connect with us

8 trenduri cool pentru anul viitor și concluzii de la Milano Fashion Week

ADELINA

8 trenduri cool pentru anul viitor și concluzii de la Milano Fashion Week

“Moda trece, stilul este etern.”

Acesta este unul dintre cele mai celebre citate din lumea modei şi provine de la o somitate în domeniu, Coco Chanel. În fiecare an, stiliştii, designerii, editorii de modă, bloggerii şi persoanele pasionate de fashion fac tot posibilul pentru a reuși să prevadă ce va fi la modă anul vitor, în încercarea de a fi primii care aduc acele trenduri în văzul publicului.

Ei bine, Fashion Week-urile sunt o ocazie fantastică pentru a putea să vezi care sunt motivele repetate în colecţiile designerilor pentru a-ţi da seama ce va fi cool la anul şi a încerca să reinterpretezi trendurile în ţinutele tale. La Milano am avut ocazia să fac o analiză a trendurilor de pe podium şi să întocmesc o listă cu ceea ce va fi in&hot în sezonul de primăvară/vară 2018. Ştiu că va gândiţi că acum vin anotimpurile reci, însă un vechi proverb spune că oamenii organizaţi şi inteligenţi îşi fac vara sanie şi iarna car astfel încât nu ar strica să începem să ne strângem piesele cheie pentru sezoanele viitoare încă de pe acum.

Înainte de a da năvală în magazine, adu-ţi aminte că moda este ciclică, astfel că este foarte posibil să ai deja prin dulap câteva dintre aceste piese, aşa că nu te grăbi să cheltui sume exorbitante bazat pe ce vezi în vitrine. Iată care sunt cele mai cool tendinţe în materie de modă, imprimeuri, materiale, accesorizare și idei de styling.

1. Curele peste curele

Curelele sunt un accesoriu must have, nu doar pentru că sunt foarte utile, însă pot da personalitate unei ţinute. Nu te feri să alegi curele interesante, cu imprimeu sau extrem de lungi, pe care să le învârți de mai multe ori în jurul taliei. Nu în ultimul rând, încearcă să te joci cu suprapunerile curelelor şi vei obţine un efect estetic foarte interesant, accentuandu-ţi în acelaşi timp talia!

2. Sacouri şi costume

Stilul masculin va fi întotdeauna extrem de cool şi va reprezenta o alternativă foarte bună pentru ocaziile în care vrei să alegi o feminitate uşor ieşită din comun. Indiferent că optezi pentru costume simple, cu linii curate şi croiuri interesante sau foloseşti sacouri interesante şi accesorizate pentru a da un aer fresh unei ţinute minimaliste, ai întotdeauna grijă ca aceste piese să îţi vină foarte bine şi să îţi avantajeze silueta.

3. Minimalismul

Multe persoane cred că minimalismul se referă la lipsa accesorizării, însă această concepţie este greşită. Sezonul viitor ar trebui să ne pregătim pentru ţinutele minimaliste, accesorizate cu gust. Din punct de vedere al culorilor, rămânem în zona nuanţelor neutre de bej, maro, camel, vişiniu şi, bineînţeles, clasicele alb şi negru.

4. Accente florale

Dacă, în acest sezon, străzile au fost pline de ţinute florale din cap până în picioare, sezonul următor, floralul va fi reprezentat mai bine prin categoria accesoriilor. Astfel, alege bijuterii cu flori, eşarfe interesante, curele sau genţi. Acestea vor reprezenta un centru de interes în ţinutele tale şi îi vor face pe ceilalţi să se întrebe cum reuşeşti să accesorizezi un outfit într-un mod atât de interesant şi creativ. Nu te sfii să îţi prinzi flori în păr sau la sacou!

5. Pantofii cu toc mic

Cine a spus că doar tocurile înalte conferă feminitate s-a înşelat amarnic. Poţi să fii la fel de feminină şi de cool şi în sneakerși sau pantofi cu toc mic. Astfel, nu abandonezi confortul şi te asiguri că picioarele tale arată în continuare lungi şi frumoase. Alege pantofi, botine sau cizme cu toc mic, subţire sau gros şi încearcă să găseşti piese interesante, ale căror tocuri sunt fie accesorizate, fie metalizate.

6. Fustele midi şi pliseurile

Dacă mă întrebaţi pe mine, moda fustelor extrem de scurte a cam trecut. Fustele midi, cu un aer retro al anilor 50 vor arăta extrem de interesant, fie în varianta simplă, fie în cea plisată. Le puteţi găsi în toate culorile şi imprimeurile şi le puteţi asorta cu uşurinţă fie unor cămăşi vaporoase, fie unor tricouri interesante, cu imprimeu.

7. Ţinutele vaporoase

În fiecare sezon, designerii reuşesc să reinterpreteze feminitatea printr-un anumit fel de ţinută vaporoasă, iar sezonul viitor nu va fi o excepţie. Materialele lejere, fluide care te fac să pari că pluteşti atunci când te mişti sau dansezi vor fi la mare căutare.

8. Borsetele şi genţile purtate în jurul taliei

Borsetele sunt accesorii extrem de cool, prinzând un mare avânt în ultimii 2-3 ani, odată cu dezvoltarea fantastică a festivalurilor. Acestea te ajută să obţii un spaţiu de depozitare pentru lucrurile tale, fără să te încurce atunci când te mişti sau dansezi. Dacă până acum vedeam borsete colorate, accesorizate sau cu sclipici, sezonul viitor vom vedea borsete simple, minimaliste, cele monogramate ale marilor branduri vor fi la mare căutare. De asemenea, dacă ai o geantă cu o baretă de umăr subţire, încearcă să ţi-o prinzi în jurul taliei. Vei obţine un efect extrem de interesant şi vei fi foarte la modă!

Sper ca acest articol să vă inspire şi să vă ajute să vă construiţi mai uşor ţinutele pentru sezonul viitor. Nu uitaţi, stilul nu se poate cumpăra, totul ţine de gust şi de creativitate. Moda nu are reguli, aşa că încercaţi tot ce va trece prin cap, poate veţi deveni trendsetteri!

Vă pup cu drag,

Ade

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus