Connect with us

10 greșeli vestimentare care te fac să pari lipsită de stil

FASHION & BEAUTY

10 greșeli vestimentare care te fac să pari lipsită de stil

În ziua de azi apar mereu noi tendințe de modă, care ne propun să combinăm diverse articole vestimentare și accesorii. Regulile de bază nu ar trebui să fie uitate însă niciodată. Iată câteva idei de ținute care te fac să pari lipsită de stil și de simț estetic:

1. Balerinii purtați cu o ținută office

Balerinii îți fac gleznele să pară mai groase, ceea ce nu e prea potrivit într-un birou, unde ar trebui să fii elegantă. Încearcă să porți pantofi cu toc în acest context, indiferent cât de
mic e tocul lor.

2. Tricou lung purtat peste jeans

Tricoul lung purtat peste jeans îți alungește prea tare silueta, iar combinația cu pantaloni scurți e chiar mai ciudată. Cel mai bine ar fi să porți tricourile băgate în pantaloni sau să porți
unele scurte.

3. Genți mari purtate la un eveniment de weekend sau de seară

Se spune că gențile voluminoase sunt universale și că pot fi purtate atât la ținutele casual, cât și la cele office. Totuși, atunci când mergi la un club sau la un restaurant ar fi mai bine să
preferi modele mai compacte, deoarece o geantă imensă nu face o impresie bună într-un asemenea context.

4. Ghete până la gleznă în combinație cu fuste scurte

Botinele arată destul de rar bine cu fustele scurte. Acest tip de încălțăminte scurtează picioarele, iar fusta mini doar maximizează acest efect. În zilele răcoroase ar fi bine să combini fustele scurte cu cizme.

5. Mai multe haine largi în aceeași ținută

Dacă porți mai multe haine largi în aceeași ținută îți ascunzi formele pe care de fapt ar trebui să le scoți în evidență (talia, șoldurile, pieptul). Încearcă să ai o ținută echilibrată – ceva
larg sus și ceva strâmt jos sau invers.

6. Colanți în combinație cu niște pantaloni scurți

Prin definiție, pantalonii scurți sunt un articol vestimentar de vară care și nu au nevoie să fie combinați cu altceva. Prin urmare, nu-ți crea o imagine ridicolă purtându-i cu niște colanți
strălucitori.

7. Fustele de tip gogoșar

Fustele gogoșar arată bine numai când sunt purtate de cele care au un abdomen plat, dar chiar și în cazul lor se formează iluzia că au burtică atunci când merg. Cel mai bine e să alegi o
fustă clasică, potrivită pentru silueta ta.

8. Pantofii cu o măsură mai mari

Pantofii de o măsură care nu ți se potrivește par lipsiți de gust. Atunci când mergi la cumpărături, nu uita că picioarele se mai umflă în timpul zilei.

9. Hainele pe gât

Ai grijă când porți asemenea haine, deoarece ele scurtează gâtul. Alege niște bluze care au decolteu și poartă la gât o eșarfă, când e frig.

10. Blugi nepotriviți

Denimul este un material care se întinde, așa că, atunci când mergi la cumpărături în căutarea unei perechi noi de blugi, ia-ți unii care sunt ceva mai strâmți, dacă vrei să arăți grozav purtându-i mai mult timp.

Citește și 10 trucuri vestimentare care îți vor subția silueta

Apar uneori situații neprevăzute când trebuie să ascundem kilogramele în plus, dar nu avem suficient timp ca să ținem diete sau ca să facem exerciții fizice, așa că e esențial să știm cum să alegem hainele care să ne facă să părem mai slabe. Iată câteva trucuri care îți vor fi de folos în încercarea de a arăta perfect:

1. Adaugă o linie verticală ținutei tale

Alege să porți ținute cu mai multe straturi, care să includă o jachetă lungă – aceasta te va subția și te va face să pari mai înaltă. Fii atentă la cum sunt așezați nasturii – aceștia ar trebui să fie dispuși într-un singur rând.

2. Alege sutienul potrivit

Atunci când sânii tăi nu beneficiază de sprijinul de care au nevoie, vor atrage atenția asupra burții. Un sutien de mărimea potrivită îți ridică sânii și creează un spațiu între ei și stomac. Sutienele sunt extrem de importante, deoarece unul care ți se potrivește perfect poate să îți schimbe corpul și să îți dea multă încredere în tine.

3. Poartă accesorii colorate la o ținutele monocromatice

Încearcă să porți ținute monocromatice, la care să porți un detaliu strălucitor – o jachetă, o fustă, o bluză. Acesta este un mod grozav de a distrage atenția oamenilor de la zonele cu probleme.

4. Alege rochii în formă de A

O rochie în stilul anilor 20 sau niște pantaloni în stilul anilor 60 sunt suficiente pentru a avea o ținută perfectă.

5. Închide-ți nasturii cum trebuie

Ai grijă ca nasturii să fie pe partea cea mai proeminentă a burții. Dacă sunt mai sus, chiar și cel mai mic exces o să devină vizibil, atrăgând atenția asupra sa.

6. Evită să porți materiale lejere

Materialele lejere accentuează formele. Cel mai bine ar fi să optezi pentru materiale mai groase, care să stea ca un corset. Nu alege materiale care creează mai mult volum.

7. Nu îți băga bluza în pantaloni

Atunci când îți bagi bluza în pantaloni creezi automat o linie în jurul talie, care va atrage, în mod inevitabil, atenția. Poartă bluze mai largi și nu le băga în pantaloni.

8. Alege geanta potrivită

Până și gențile pot avea impact asupra siluetei tale. Ia-ți o geantă mai mare dacă vrei să pari mai slabă. Femeile scunde ar trebui să aleagă o geantă de mărime medie.

9. Alege să porți haine mate

Materialele strălucitoare atrag întotdeauna atenția și accentuează fiecare aspect negativ al corpului, așa că cel mai bine ar fi să optezi pentru haine mate.

10. Împrietenește-te cu rochiile petrecute

Acestea te vor ajuta întotdeauna – rochiile petrecute nu numai că ascund burtica, dar accentuează și punctele forte ale siluetei și atrag atenția asupra sânilor.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus