Connect with us

12 greșeli care îți strică total machiajul. Numărul 4 te va face să te rușinezi

FASHION & BEAUTY

12 greșeli care îți strică total machiajul. Numărul 4 te va face să te rușinezi

Toate urmăm anumite trucuri în rutina noastră de frumusețe, care ne ajută să arătăm impecabil. Ne place să învățăm lucruri noi, dar uneori aplicăm produsele într-un mod incorect sau greșim alegerea produselor. De multe ori facem asta pentru atâta timp încât suntem convinse că așa trebuie să procedăm. Iată câteva dintre cele mai obișnuite greșeli de machiaj și cum le poți repara:

1. Folosești numai dermatograful

Nu toate suntem binecuvântate cu un simț artistic pentru a ne aplica dermatograful cu mâna liberă. Folosește bandă adezivă, lipind-o de la colțul exterior al ochilor până la colțul exterior al sprâncenelor. Acest lucru te va ajuta să obții niște linii de tuș perfect drepte.

 

2. Dermatograful lichid

Nu folosi dermatograf lichid pentru linia genelor inferioare – efectul va fi copleșitor. Optează pentru un creion de ochi normal în acest caz.

 

3. Aplici prea mult ruj

Nu aplica niciodată prea multe straturi de ruj. E suficient să aplici două și să îți iei rujul la tine, ca să îți poți retușa machiajul.

 

4. Nu-ți păstrezi dinții curați

Unele femei au obiceiul de a-și mușca buzele, iar din această cauză le rămân urme de ruj pe dinți. Ai grijă să scapi de aceste pete imediat cum ai impresia că ți-au apărut și să păstrezi o oglindă în geantă pentru a reuși să îți examinezi zâmbetul.

 

5. Nu alegi fondul de ten potrivit

Cele mai multe femei testează nuanța fondului de ten pe mână înainte să îl cumpere. Totuși, cel mai corect ar fi să o testezi pe gât. Nuanța pielii de pe gâtul tău seamănă de obicei cu cea de
pe față, iar nuanța feței tale este important să fie asemănătoare cu cea de pe gât, pentru a nu da senzația de mască.

 

6. Porți prea mult rimel pe genele inferioare

Prea mult rimel pe genele de jos poate să creeze umbre și iluzia că ai cearcăne. De regulă, nu îți face ochii să pară mai frumoși – din contră.

 

7. Părul și sprâncenele tale au o nuanță diferită

Încearcă mereu să existe o potrivire de nuanță între sprâncene și părul tău, dacă vrei ca fața ta să pară uniformă și dacă vrei o finisare elegantă, însă nu opta pentru nuanțe identice dacă ești roșcată sau brunetă. Alege nuanțe de maro mai deschise sau mai închise, astfel încât sprâncenele tale să arate natural.

 

8. Îți accentuezi prea tare sprâncenele

Dacă sprâncenele tale ies prea tare în evidență, nu arată natural. Evită să aplici prea mult creion pe acestea si optează pentru produse pudră. Dacă vrei să folosești un creion, alege unul care este ușor de manevrat și aplică-l prin mișcări scurte, dând impresia de fire de păr.

 

9. Aplici pudră pe față

Evită să aplici pudra pe marginile exterioare ale feței, deoarece aceasta doar va accentua ridurile și părul. Limitează-te numai la zona T – sau nu aplica pudră nici măcar acolo și alege un fond de ten cu finisare mată.

 

10. Îți conturezi prea tare buzele

Conturează-ți buzele cu moderație, fiindcă ce e prea mult strică întotdeauna. Conturul exagerat tinde să se întindă și să atragă atenția asupra faptului că nu este natural.

 

11. Aplici prea mult rimel

Efectul de gene lipite poate fi obținut dacă aplici prea mult rimel sau dacă folosești unul vechi. Nu exagera cu rimelul și ia-ți unul nou o dată la 3-4 luni. Mișcarea de aplicare a rimelului trebuie să fie aceea de zig-zag și să plece de la baza genelor.

 

12. Pui accentul pe prea multe lucruri

Dacă optezi pentru farduri strălucitoare la ochi, alege să îți dai buzele cu o culoare neutră, iar dacă alegi o nuanță puternică pentru buze, nu pune accentul și pe machiajul ochilor pentru a obține un look echilibrat.

3 trucuri pentru buze mari și senzuale, fără operații estetice. Numărul 2 este genial

Uneori, buzele mai pline și rotunde sunt mai importante decât o față frumoasă sau un machiaj perfect. Ei bine, nu toate fetele sunt norocoase și se bucură de un astfel de set de buze, însă acestea atrag foarte ușor atenția și reușesc să te facă remarcată.

În ultima vreme, buzele mari și senzuale au devenit extrem de populare. Începând de la femeile normale de pe stradă și terminând cu vedetele de la Hollywood, toată lumea vrea să obțină acest efect vizual. Din fericire, există câteva moduri în care îți poți face buzele să pară mai mari fără a apela la chirurgie plastică.

Din ce în ce mai multe persoane apelează la tot felul de intervenții chirurgicale pentru a obține buze mai mari și mai frumoase. Nu doar că acestea sunt extrem de costisitoare și de complicate, însă rezultatele potrivite pot fi foarte riscante. Cu toate acestea, înainte de a încerca să apelezi la un asemenea tratament, există câteva lucruri pe care ar trebuie să le încerci.

Iată care sunt unele dintre lucrurile importante pe care le poți face pentru a avea buze mai mari.

1. Exfoliază!

Exfolierea buzelor este un pas foarte important mai ales atunci când îți dorești să ai buze fine și moi. Îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața buzelor le va face să pară mult mai frumoase, iar elementul abraziv din substanța de exfoliere le va face să pară mai mari.

Poți alege să faci acest pas și folosindu-te de o periuță normală de dinți!

2. Conturarea buzelor

Conturarea buzelor este principalul mod prin care buzele tale pot să pară mai mari. Poți trece ușor peste conturul buzelor tale pentru a le mari suprafața, însă încearcă să nu le schimbi forma.

Dacă vrei să accentuezi buzele și mai mult, poți alege să aplici un fond de ten mai închis pe marginea lor, lucru care va accentua umbrele naturale ale buzelor tale și le va face să pară și mai voluminoase.

3. Umplerea buzelor

Pentru a da buzelor un aspect mai mare, poți alege să aplici o culoare mai deschisă în centrul lor. Acest efect va fi obținut și dacă îți accentuezi colțurile buzelor cu culori mai închise.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus