Connect with us

Cum să alegi corect carnea sănătoasă. Fii foarte atent

LIFESTYLE

Cum să alegi corect carnea sănătoasă. Fii foarte atent

Vara este perioada perfectă pentru grătare și petreceri la iarbă verde cu prietenii – iar, uneori, alegerea cărnii potrivite poate afecta foarte mult modul în care va decurge petrecerea. Însă poate să fie foarte greu să alegi cu ușurință carnea. Iată care sunt cele mai importante 7 recomandări pentru a face mereu cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre a cumpăra haine.

1. Carnea trebuie să fie densă și solidă

Nu te sfii să atingi bucata de carne pe care vrei să o cumperi. Bucătarii profesioniști vorbim despre cum carnea rece nu trebuie să fie moale. Grăsimea este fermă atunci când este rece, astfel că o carne bine depozitată ar trebui să fie grea și solidă. Această regulă funcționează de asemenea și cu carnea ambalată.

2. Culoarea roșie

Bucătarii ne reamintesc că, întotdeauna culoarea cărnii ar trebui să fie ușor de văzut și ar trebui să apară pe toată suprafața bucății de carne. Carnea roșie sau, în special roșu deschis este cea mai fragedă și mai ofertantă din punct de vedere al gustului. Carnea bună nu este niciodată maro sau gri, nici măcar pe margini. Atunci când cumperi carne ambalată, ar trebui să verifici cu atenție fiecare parte a pachetului.

3. Ce a mâncat animalul

Încercați să aflați cu ce a fost hrănit animalul. Puteți obține aceste informații de pe pachet sau puteți să îl întrebați pe măcelar. Profesioniștii sunt de acord că vacile care mănâncă iarbă verde oferă carnea cu cel mai bun gust și bogată în grăsimi sănătoase.

5. Culoarea și plasarea grăsimii

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre grăsime. Aceste sfaturi de la bucătarii profesioniști vă vor ajuta să alegeți cea mai bună carne de gătit. Chefii numesc grăsimea care este intercalată, “marmorată”. Ei spun că aceasta marchează carnea cu cel mai profund gust. Cu toate acestea, prea multă grăsime marmorată poate face carnea să fie prea dură, prea tare.
Grăsimea de la animalele tinere este albă, iar aceasta se îngălbenește cu cât animalul îmbătrânește. Carnea de la animale în vârstă are un gust mai profund, deși cea de la animale mai tinere este mai fragedă.

6. Prețul este important

Atunci când prețul cărnii este mai mic decât te așteptai, este foarte posibil ca aceasta să fie aproape de momentul expirării sau că aceasta provine dintr-un animal care a fost crescut în condiții nepotrivite. Profesioniștii recomandă alegerea unei bucăți mai mici de carne mai scumpă și de înaltă calitate. Se spune că porția ideală estimată de carne pentru o persoană ar trebui să fie de 120-200 grame.

7. Împrietenește-te cu măcelarul

Dacă ești un consumator și un cumpărător serios de carne, găsește un măcelar și împrietenește-te cu el. Este foarte posibil ca acesta să îți ofere sfaturi utile și recomandări referitor la care este cea mai bună carne pe care o are.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus