Când privești LACRIMILE la microscop, descoperi un lucru ȘOCANT! Nu te-ai fi gândit NICIODATĂ la asta!
Nu te-ai fi gândit niciodată că acest lucru se poate întâmpla! Cu siguranță că această informație te va da peste cap!
Scris de
Corpul nostru produce zilnic lacrimi, nu doar atunci când suntem copleşiţi de emoţie. Şi alergiile provoacă lacrimi.
Cu toate acestea, lacrimile sunt în primul rând menite să prevină uscarea ochiului. Un fotograf a descoperit însă că fiecare lacrimă poate spune o poveste anume şi că toate arată diferit la microscop.
Fotograful Rose-Lynn Fisher a vrut să afle cum arată lacrimile la microscop. Spre mare ei uimire, a observat că mostrele analizate, 100 la număr, arătau foarte diferit, în funcţie de circumstanţele în care fuseseră produse.
Astfel, a luat naştere proiectul „Topografia Lacrimilor”, care surprinde în imagini momente unice din experienţa umană, ilustrate prin intermediul lacrimilor.
Există trei tipuri mari de lacrimi: cele bazale (de umezire a ochilor), cele de reflex (care apar ca răspuns la stimuli) şi cele declanşate de emoţii.
Fiecare tip de lacrimi conţine substanţe organice diferite şi hormoni specifici, în funcţie de modul în care acestea au fost produse.
De exemplu, lacrimile provocate de emoţie conţin neurotransmițătorul enkefalina, care este un analgezic natural produs de corp în situaţii de stres.
Prin urmare, fiecare lacrimă fotografiată în detaliu spune o poveste despre starea de spirit a acelei persoane, la momentul la care corpul acesteia a produs acea lacrimă.
Dacă până acum aveam senzația că doar fulgii de nea au un aspect foarte interesant atunci când sunt analizați la nivel microscopic, ei bine și lacrimile au un aspect unic atunci cand structura lor este privită mai profund decât doar cu ochiul liber. Nu doar că fiecare lacrimă e unică pentru că încapsulează sentimentele noastre specifice momentului în care aceasta a fost produsă, ci şi pentru că fiecare lacrima arată diferit față de oricare alta.
