6 SIMBOLURI celebre care ascund în spatele lor povești GENIALE
Vezi sau folosești aceste simboluri în fiecare zi și totuși nu știai de unde provin! Află acum poveștile interesante care se ascund în spatele lor!
Scris de
În fiecare zi avem de a face cu o multitudine de simboluri şi de semne, însă despre foarte puţine dintre ele ştim care este adevărata lor însemnătate. Cu toate acestea, reuşim să le folosim pentru a transmite tot felul de mesaje şi informaţii cu succes.
Semnul de întrebare (?)
Unele dintre primele cărţi din lume au fost scrise în latină. Pentru a marca o propoziţie ca fiind o întrebare, la finalul acesteia se punea cuvântul questio. Ulterior, pentru a se economisi timp şi spaţiu, cuvântul a fost înlocuit cu literele „QO“. Ulterior, din cauza modului extrem de diferit în care fiecare om scria litera Q, aceasta a fost redusă la un cârlig, iar litera O a fost redusă la un punct.
Săgeata
Se crede că simbolul modern al săgeţii datează din Grecia antică, marcând faptul că te afli pe o direcţie corectă. În oraşul antic grecesc Ephesus, o imagine simbolizând un drum şi capul unei femei indica direcţia spre bordelul local. În timp, acest simbol a fost stilizat şi a fost transformat într-o săgeată.
Semnul dolarului ($)
În legătură cu acest simbol nu există informaţii clare cu privire la originea sa, însă există mai multe teorii.
În Evul Mediu, în Europa, cea mai populară monedă era cea spaniolă. Aceasta se numea peso şi uneori era prescurtată PS. De-a lungul timpului, litera P a fost redusă doar la un băț peste care se suprapunea litera S.
O altă versiune spune că în epoca colonizării spaniole, se inscripţiona litera S pe scrisorile care însoţeau transporturile de lingouri. La destinaţie, se trăgea o linie verticală deasupra literei şi când pachetele erau trimise înapoi, se aplica o a doua linie.
Semnul exclamării
Cel mai probabil, acest simbol provine de la cuvântul latin exclamatio, care era scris la sfârşitul unei propoziţii pentru a exprima bucuria sau mirarea. Acesta a fost scurtat la literele «i» şi «o», care erau scrise una peste cealaltă şi, în timp, au fost stilizate la „!“.
Simbolul infinitului
Pentru prima dată , simbolul infinit a fost folosit de matematicianul John Wallis în 1655. Nimeni nu ştie ce la inspirat să aleagă să afişeze acest simbol ca marcă a infinitului. Unii cred că reprezintă o stilizare a literei greceşti omega (ω). Alţii spun că simbolul este derivat din numărul roman 1000, care arată ca un «CIƆ» (sau «CƆ»), şi însemna „o mulţime.“
Semnul de pace
Primul gest realizat cu două degete care astăzi marchează pacea a fost folosit în timpul războiului dintre Anglia şi Franţa. Francezii au ameninţat să taie degetele arcaşilor britanici cu care aceştia ţineau săgeata, aşa că ei au început să ridice aceste degete în semn de predare.
