Connect with us

Cum să scapi de iritația după epilare

FASHION & BEAUTY

Cum să scapi de iritația după epilare

Cum să scapi de iritația după epilare

Te-ai confruntat vreodată cu această problemă? Iată de la ce apare și cum să scapi de ea!

Epilarea este un proces extrem de dureros căruia femeile i se supun extrem de des de dragul frumuseţii şi îngrijirii. Cu toate acestea, deşi metodele de epilare au avansat extrem de mult, există în continuare anumite tehnici care pot avea urmări neplăcute asupra pielii și sănătății tale.

Una dintre aceste tehnici este cea care implică folosirea aparatelor de ras.

În cazul în care eşti adepta folosirii lamelor de ras în locul aparatelor de epilat sau a şedinţelor de epilare de la salon, probabil te-ai confruntat şi tu cândva cu aceste mici pete sau bubiţe roşii. Acestea apar pe piele la câteva minute după epilare şi, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, pot deveni cu adevărat dureroase uneori.

Multe femei cred că aceste mici imperfecţiuni sunt nişte zgârieturi pe care şi le provoacă atunci când se epilează, însă adevărul este unul mult diferit.

Atunci când îţi laşi lama de ras în baie, pe suprafața acesteia se dezvoltă o mulţime de bacterii. Înmulţirea acestora este cu atât mai uşoară cu cât mediul umed este cel mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi a microbilor.

Astfel, în momentul în care foloseşti aparatul de ras, aceste bacterii atacă rădăcinile firelor de păr sau zonele mai sensibile ale pielii şi cauzează iritaţii care se manifestă prin aceste mici pete roşii.

Pentru a evita cât mai mult acest lucru neplăcut, încearcă să speli foarte bine aparatul de ras înainte de folosire. După ce ai terminat epilatul, pune un prosop cald peste picioare pentru a calma iritația, apoi aplică o cremă hidratantă.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus