Connect with us

9 DEFECTE care sunt văzute ca SEXY în alte părți ale lumii

LIFESTYLE

9 DEFECTE care sunt văzute ca SEXY în alte părți ale lumii

9 DEFECTE care sunt văzute ca SEXY în alte părți ale lumii

Credeai că frumusețea arată la fel peste tot? Ei bine, defectele tale pot fi văzute ca trăsături superbe în alte părți.

Aşa cum am mai vorbit anterior, frumuseţea depinde foarte mult de ochii privitorului şi aceasta este influenţată foarte mult de cultura, obiceiurile şi modul de viaţă al fiecărui loc şi popor în parte. Astfel, există unele zone pe glob în care defectele fizice usnt privite ca făcându-ne speciali, unici şi ca sporindu-ne frumuseţea.

Dinții strâmbi

Japonia

În zonele vestice precum Europa şi America, este nevoie să ai dinții drepţi şi albi pentru a avea un zâmbet frumos, însă în Japonia, dinții strâmbi sunt un simbol al frumuseţii. Aceştia se numesc “yaeba” şi se pare că sunt consideraţi a-i face pe oameni mai drăguţi şi mai simpatici. Astfel, multe persoane din Japonia merg la dentist din dorința de a-l ruga pe acesta să le strâmbe dinții.

Scarificarea corporală

Africa de Vest, Noua Guinee

Locuitorii din Noua Guinee şi alte câteva ţări din Africa aleg să treacă printr-un ritual extrem de dureros numit sacrificare, în urma căruia îşi decorează coprul cu cicatrici, Acestea sunt realizate în timpul unor ceremonii speciale. Astfel, femeile aparţinând acestor popoare sunt socotite ca fiind cu atât mai frumoase cu cât au mai multe cicatrici pe corp.

Faţa ascuţită

Coreea de Sud

Coreea de Sud este una dintre ţările în care chirurgia plastică este cel mai bine dezvoltată.

Fețele ascuţite, numite şi fete în formă de inimă sunt considerate deseori ca nefiind frumoase sau armonioase şi unii oameni apreciază că este foarte greu să alegi o coafură care să reuşească să complimenteze această fizionomie. Însă în Coreea de Sud, din ce în ce mai multe femei apelează la medicină pentru a-şi elimina părţile centrale ale bărbiei, astfel încât maxilarul acestora să devină mai ascuţit. Acest tip de intervenţie implică foarte multe sacrificii, mai ales având în vedere faptul că, ulterior operaţiei, pacientul are dureri foarte mari şi nu poate consuma alimente solide.

Kilogramele în plus

Mauritania

Locuitorii Mauritaniei susţin că o persoană nu le poate atrage atenţia sub nicio formă dacă nu are câteva kilograme în plus. Părinţii îşi trimit deseori fetele în anumite locuri speciale numite ferme în care acestea ajung să mănânce până la 16.000 de calorii pe zi, deşi cantitatea normală este de 1.500. Din păcate, această tradiţie bizară a condus la apariţia multor boli de stomac în zonă.

Pansamentele faciale

Iran

Operaţia de rinoplastie este cea mai des efectuată intervenţie chirurgicală din Iran, reprezentând un simbol al frumuseţii şi al statutului social al oamenilor.

Având în vedere că preţul acesteia este unul extrem de ridicat, nu toată lumea şi-o poate permite, acest lucru dând naştere trendului pansamentelor faciale. Astfel, foarte multe persoane au ajuns să poarte acest gen de pansamente pe stradă, chiar dacă nu au trecut printr-o operaţie de rinoplastie.

Pielea extrem de albă

China, Tailanda

În multe părţi ale continentului asiatic, paloarea pielii este considerată un aspect foarte important al frumuseţii.

Asfel, majoritatea cremelor de faţă conţin ingrediente speciale pentru albire. De asemenea, mulţi asiatici refuză să meargă la plajă sau poartă măşti speciale în încercarea de a-şi proteja cât mai mult pielea de razele soarelui. Pe lângă asta, mentalitatea colectivă este aceea că persoanele din occident sunt nebune dacă îşi doresc să meargă la solar sau să folosească produse de bronzare.

Fruntea lată

Poporul Fula

Tribul Fula este un trib african care ţine foarte mult la standardele sale de frumuseţe. Cel mai important atribut fizic pe care îl poate poseda o femeie este o frunte extrem de lată, lucru care face ca multe fete să își radă zone întinse de păr pentru a da iluzia unei frunţi mai mari.

Continentul european a fost şi el martorul unui astfel de obicei ciudat în epoca medievală, când multe femei îşi îndepărtau zona frontală a părului pentru a avea fruntea mai lată.

Gâtul extrem de lung

Birmania

Una dintre regiunile aflate la est de ţara Myanmar a fost denumită “ţara femeilor girafă.” Acest nume a pornit de la femeile din tribul Kayan, ele având gâtul extrem de lung. Astfel, acestea ajung să poarte nişte inele speciale încă din copilărie, în încercarea de a-şi alungi cât mai mult gâtul.

Monosprânceana

Tadjikistan

Sprâncenelor li s-a acordat foarte multă atenţie în ultimul timp, fiecare femeie dorindu-şi să aibă sprâncene cât mai dese, groase şi mai frumoase. Nu mulţi sunt însă cei care şi-ar dori ca sprâncenele lor să fie unite între ele. Însă în Tadjikistan, monosprânceana este considerată un simbol al frumuseţii feminine.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus