Connect with us

7 ILUZII optice care îți vor DISTRUGE creierul! Numărul 6 te va ÎNNEBUNI!

LIFESTYLE

7 ILUZII optice care îți vor DISTRUGE creierul! Numărul 6 te va ÎNNEBUNI!

7 ILUZII optice care îți vor DISTRUGE creierul! Numărul 6 te va ÎNNEBUNI!

Niciodată nu te-ai fi gândit la faptul că mintea ta poate să fie păcălită în acest fel!

Ce este o iluzie optică?

Ei bine, iluziile optice sunt prezente la tot pasul, putând fi observate cu ușurință în fiecare zi. Iluziile optice reprezintă o anumită percepție a realității care ajunge sa fie distorsionată, făcându-ne astfel să vedem un lucru care nu este real. Astfel, ne putem afla foarte des în situația în care să privim o imagine de 2-3 ori fără să ne dăm seama exact ce ar trebui să vedem de fapt și ceea ce vedem cu adevărat.

Dacă ar fi să definim într-o manieră simplistă iluzia optică, aceasta reprezintă vederea unui lucru care în realitate nu există. Există mai multe tipuri de iluzii optice. Acestea se clasifică în iluzii optice vizuale, cognitive și iluzii  fiziologice.

Iluziile vizuale sunt create cu ajutorul imaginilor, ajungând să te facă să te întrebi dacă îti mai poți plasa încrederea în ochii tăi sau nu.

Ei bine, haide să aruncăm o privire asupra a câteva dintre cele mai celebre și interesante iluzii optice vizuale și să analizăm modul în care creierul tău le percepe.

1. Atunci când privești această imagine în ansamblu, pare că punctele își schimbă culoarea în mișcării. Dacă însă îți vei izola privirea și te vei concentra asupra unui singur punct, vei observa că acesta își păstrează aceeași culoare.

 

2. Uită-te cu atenția la această imagine și analizează fața personajului. Care set de ochi este cel care i se potrivește? Primul sau al doilea?

3 . Dacă vei privi această imagine în ansamblu, vei observa să spațiul liber este în permanență transparent. Încearcă însă să te concentrezi asupra plus-ului din centru și vei observa cum spațiul liber începe să își schimbe culoarea.

4. Concentrează-te asupra punctului din centrul imaginii. Atunci când timpul necesar acestui pas se va scurge, vei avea ocazia să privești aceeași imagine în varianta alb negru, însă ochi tăi vor putea să vadă culorile pereților clădirii.

5. Uită-te cu atenție la cele doua bulie portocalii. Care dintre ele ți se pare că este mai mare? Cea din dreapta, nu-i așa?

Ei bine, se pare că cele două sunt de exact aceeași dimensiune!

6. Privește această imagine timp de 30 de secunde, apoi uită-te la imaginea de mai jos.

 

Ți se pare că această imagine a început să se învârtă, nu-i așa?

7. Această structură pare să fie perfect rotundă, nu-i așa?

Ei bine, aceasta este în realitate o structură plată, realizată astfel încât să pară rotundă.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus