Connect with us

SFATURI pentru o PIELE superbă chiar la tine ACASĂ! Nu mai da BANII pe produsele INUTILE!

FASHION & BEAUTY

SFATURI pentru o PIELE superbă chiar la tine ACASĂ! Nu mai da BANII pe produsele INUTILE!

SFATURI pentru o PIELE superbă chiar la tine ACASĂ! Nu mai da BANII pe produsele INUTILE!

Nu e nevoie să cheltui prea mulți bani pentru a avea o piele superbă! Trebuie doar să urmezi aceste sfaturi și să nu mai faci greșeli majore!

De-a lungul timpului, femeile au încercat de multe ori să găsească soluții naturale pentru tratarea problemelor cu pielea. Acest lucru s-a datorat fie efectelor nocive pe care le-au experimentat din cauza produselor cosmetice sau a prețului exagerat al acestora.

Principalele ingrediente folosite în produsele naturiste de îngrijire sunt ceaiul verde(puternic antioxidant), aloe vera(agent de calmare a pielii) sau cafeina.

Îngrijirea zilnică a pielii trebuie stabilită în funcție de tipul de ten al fiecărei persoane. Tipurile de ten se împart în 5 categorii principale
– Ten normal: în cazul tenului normal, persoana în cauză nu se confruntă nici cu piele uscată, nici cu exces de sebum.
–  Ten gras: pielea tenului gras pare mereu lucioasă și secretă foarte mult sebum. Cei cu tenl gras pot face foarte ușor coșuri sau acnee și este foarte important să fie curățată în profunzime.
– Ten uscat: Tenul uscat este predipsus l apariția ridurilor și necesită o hidratare mai intensă.
–  Tenul mixt: Acesta este cel mai răspândit tip de ten, având și porțiuni uscate și porțiuni grase.
–   Tenul îmbătrânit: Acest tip de ten apare în cazul persoanelor care trec de vârsta de 35 de ani, când tenul își pierde elasticitatea și circulația de la nivelul pielii este încetinită.

Curăţarea

Prin curățare se elimină praful, transpirația, sebumul și bacteriile acumulate pe față pe parcursul zilei.

În ceea ce privește frecvența curățării în în funcție de tipul de ten, aceasta este cel mai importantă în cazul tenului gras, care trebuie curățat de 3-4 ori zilnic. Persoanele cu ten gras își pot curăța fața cu săpunuri, însă acestea nu sunt benefice pentru cei cu tenul uscat sau mixt, întrucât nu vor face decât să le usuce și mai tare.
Persoanele cu pielea uscată sau sensibilă pot folosi uleiurile pentru bebeluși pe post de gel de curățare a feței.

Tonifierea

Tonifierea ajută la echilibrarea PH-ului natural al pielii.

Hidratarea

Hidratarea este extrem de importantă întrucât aceasta influențează direct elasticitatea pielii și aspectul ei.

Ai mare grijă la alimentele pe care le consumi

Alimentele care conţin mult zahăr şi multe grăsimi sunt cele mai nocive pentru pielea ta. Însă foarte des oamenii uită că sănătatea organismului şi implicit a pielii încep de la interior, nu de la exterior. Încearcă să consumi cât mai multe alimente sănătoase şi cât mai puţin preparate. Nu încerca să ai o dietă extrem de restrictivă întrucât nici acest lucru nu te va ajuta, este esenţial să consumi câte puţin din fiecare pentru a obţine un rezultat final bun.

Nu folosi prea mult scrub-urile faciale

Multe persoane exagerează cu utilizarea scrub-urilor faciale abrazive care îţi fac pielea să fie extrem de moale şi de netedă imediat după folosire, însă adevărul este că acestea sunt violente cu pielea ta, îţi pot provoca răni sau îţi pot deshidrata tenul foarte tare. Nu ar trebui să foloseşti un astfel de scrub abraziv mai mult de o dată pe săptămână şi ar trebui să renunţi complet la scrub-uri dacă te confrunţi cu acneea sau ai multe coşuri.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus