Connect with us

8 greșeli de stil care te fac să pari bătrână și lipsită de stil

FASHION & BEAUTY

8 greșeli de stil care te fac să pari bătrână și lipsită de stil

În decursul vieții, fiecare persoană își formează niște obiceiuri – și poate fi destul de greu să scapi de ele. Fiindcă timpul nu stă însă niciodată pe loc, trucurile tale de frumusețe favorite, care te ajută să atragi atenția tuturor și să le câștigi admirația, se pot întoarce împotriva ta. Iată câteva dintre greșelile de stil și de modă pe care le faci și care te fac să nu arăți la fel de bine pe cât ți-ai dori:

1. Nu respecți proporțiile

Pentru a arăta întotdeauna tânără și frumoasă, ține mereu cont de proporții. Atunci când porți niște pantaloni largi, poartă ceva strâmt în sus – și vice versa. Combină un tricou supradimensionat cu blugi skinny. De asemenea, ai grijă ca toate hainele să ți se potrivească perfect ca măsură.

2. Porți accesorii de aceeași culoare

Geanta, pantofii și cureaua de aceeași culoare arată foarte demodat (mai ales dacă au imprimeuri animale pe ele). Ca să ai o ținută luxoasă e suficient să ai un singur element colorat – restul lucrurilor pot fi în nuanțe neutre.

3. Nu porți o curea

Hainele largi fac corpul să pară greoi și fără formă, adăugându-ți niște ani și niște kilograme în plus. Imaginea ta va fi mereu irezistibilă dacă încerci să faci să pară că ai o siluetă de tip „clepsidră”.

4. Îți place prea mult stilul retro

Moda este ciclică, dar nu trebuie să rămâi blocată la un stil dintr-un anumit deceniu. Chiar și un articol vestimentar universal, precum blugii, poate să te îmbătrânească dacă nu este în pas cu moda. De exemplu – blugii evazați sunt un model care te îmbătrânește. Alege unii care să îți scoată în evidență picioarele.

5. Îți iei în continuare haine pentru adolescente

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, e normal ca stilul tău să se schimbe. Nu mai purta lucrurile pe care le foloseai când aveai 15 sau 20 de ani. Blugii cu pietricele și tricourile cu desene nu te fac să pari mai tânără – din contra, arată nepotrivit. Vei părea tânără și frumoasă dacă porți cei mai simpli blugi și tricouri fără imprimeuri.

6. Porți ochelari cu o ramă învechită

Lumea s-a convins de mult că ochelarii sunt un accesoriu stilat și util, care pot să îți ajusteze trăsăturile feței sau să îți strice complet imaginea. Designerii oferă adesea multe alternative moderne pentru modelele clasice, așa că nu te încăpățâna să alegi rame învechite.

7. Îți porți părul lung și drept

Părul lung și drept evidențiază schimbările cauzate de vârstă de pe fața ta. Alege o tunsoare mai scurtă sau, dacă nu ești pregătită încă pentru o asemenea modificare, tunde-ți părul în scări.

8. Alegi culori greșite pentru ojă

Nimic nu trădează vârsta precum mâinile. Nuanțele de lila, piersică sau perlă adaugă ani în plus mâinilor tale. Dacă vrei ca acestea să pară tinere și îngrijite, alege o ojă albă sau de o altă culoare care să lumineze pielea. Unghiile ar trebui să aibă o formă ovală și să fie de lungime medie.

6 GREȘELI pe care le faci atunci când îți faci CODIȚE de TUȘ

Machiajul de tipul felină/cat eye este unul dintre cele mai în trend look-uri pentru anul 2017, așa că este foarte important să înveți să realizezi acest machiaj.

Deși acest machiaj nu este extrem de dificil de realizat, acesta necesită stăpânirea câtorva cunoștințe de bază. Dacă vrei să vezi cum să îți aplici tușul în mod corect, citește acest articol. 

Dacă însă știi deja cum să îți desenezi codițele de tuș, ar fi cazul să vezi care sunt cele mai întalnite greșeli pe care le fac femeile atunci cand realizează acest machiaj.

1. Aplici tuş peste tot în jurul ochiului

Aplicarea tuşului de jur împrejurul ochiului va face ca acesta să pară extrem de mic, lucru care dezavantajează mare parte dintre persoane. Exceptând situaţia în care machiajul este realizat de un make-up artist profesionist, look-ul tău nu va arăta echilibrat şi nu te va pune în valoare.

Atunci când aplici tuş, concentrează-te pe linia genelor superioare şi pe exteriorul pleoapei de sus. Evită să aplici tuş în acelaşi fel şi pe pleoapa de jos.

2. Laşi spaţiu între linia genelor şi linia de tuş

Aceasta este una dintre cele mai întâlnite greşeli, însă ea poate face ca look-ul tău să arate dezorganizat. Începe trasarea linei de tuş prin aplicarea cu vârful creionului sau al pensulei a unor particule de pigment chiar pe linia genelor. Apoi trasează codiţa de tuş în mod normal. Acest lucru va face ca genele tale să pară mai dese şi mai groase.

3. Nu ascuţi vârful creionului

În cazul în care preferi să foloseşti un creion dermatograf în locul unui tuş lichid, este foarte important ca vârful acestuia să fie mereu ascuţit. În cazul în care creionul tău este tocit, nu vei obţine o linie îndeajuns de precisă şi rişti să murdăreşti zona din jurul liniei de tuş.

4. Foloseşti tuşul nepotrivit

Fiecare tip de tuş are o anumită întrebuinţare şi una dintre cele mai frecvente greşeli este aplicarea tipului greşit de tuş într-un anumit loc. Astfel, tuşul lichid nu trebuie aplicat niciodată pe linia genelor inferioare. Dacă vrei să obţii un efect fumuriu, aplică dermatograf pe mucoasă sau pe linia genelor şi estompează-l cu o pensulă.

5. Îţi întinzi pleoapa

Întinderea pleoapei cu mâna atunci când îţi aplici tuşul nu doar că va face ca pleoapa ta să îşi piardă elasticitatea în timp, însă nu te va lăsa să atingi rezultatul dorit. Tuşul trebuie aplicat atunci când pleoapa ta este în poziţie normală şi privirea este îndreptată spre înainte. Această poziţie este perfectă pentru a-ţi da seama cum va arăta codiţa de tuş la final şi pentru a putea vedea ce ţi se potriveşte.

6. Nu previi întinderea tuşului

Linia de tuş se poate întinde cu foarte mare uşurinţă, mai ales având în vedere faptul că zona pleoapelor este o zonă care se mişcă foarte mult pe parcursul zile. Dacă vrei să te asiguri că tuşul nu se va întinde pe parcursul zilei, aplică un primer pe pleoapă înainte de a-ţi continua machiajul. Dacă foloseşti un creion dermatograf, fixează-l la final cu un strat de fard în aceeaşi nuanţă, întrucât pudra de fard îl va face să reziste mai bine pe parcursul zilei.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus