Connect with us

Iată remediul pentru piele curată și păr sănătos pe care sigur îl ai și tu la tine acasă

FASHION & BEAUTY

Iată remediul pentru piele curată și păr sănătos pe care sigur îl ai și tu la tine acasă

Chiar dacă nu este alimentul tău preferat, mierea nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie, deoarece este plină de vitamine, minerale și substanțe active din punct de vedere biologic, având proprietăți bactericide, hidratante, calmante și revigorante.

Iată câteva dintre cele mai bune și mai ușoare remedii ce conțin miere pentru a avea o piele netedă și hidratată și un păr frumos:

1. Pentru o piele impecabilă și frumoasă

Aplică un amestec de miere și scorțișoară în proporții egale pe zona inflamată și spală-te după 1o minute. Acest amestec normalizează funcționarea glandelor sebacee și are un efect
antibacterian. Poți, de asemenea, să storci sucul de la o jumătate de lămâie și să adaugi o linguriță de miere. Amestecul ar trebui să fie aplicat pe pielea curată și uscată și ar trebui să
fie îndepărtat după 20 de minute. Procedura trebuie să fie efectuată de maxim două ori pe săptămână.

2. Pentru albirea pielii și pentru îndepărtarea cearcănelor

Ai nevoie de o jumătate de linguriță de miere, de o linguriță de suc de lămâie și de o linguriță de iaurt natural. Amestecul ar trebui să fie aplicat de una sau două ori pe săptămână, timp de
douăzeci de minute. Mai mult decât atât, poți să scapi de cercurile întunecate de sub ochi folosind o linguriță de miere, o linguriță de suc proaspăt de castravete și o linguriță de suc de
cartofi.

3. Pentru piele strălucitoare

Amestecă două lingurițe de miere și două lingurițe de lapte și aplică rezultatul pe față cu o dischetă de vată. Spală-te după zece minute. Această mască este foarte hidratantă și nutritivă – umple pielea cu vitaminele și amino-acizii esențiali, mărește elasticitatea pielii și ajută în lupta cu ridurile.

4. Pentru o piele perfectă, care nu se decojește

Amestecă o linguriță de miere și o linguriță de fulgi de ovăz și masează-ți pielea, apoi spală-te pe față. Poți să folosești și un scrub din miere, ovăz, ceai verde și apă, pentru tonifiere și
regenerare.

5. Pentru buze moi și seducătoare

Amestecă miere, zahăr și ulei de măsline și masează-ți bine buzele. După aceea clătește-te și aplică balsam. Dacă vrei o alternativă, poți folosi zahăr brun, miere și vaselină. Încearcă, de
asemenea, să îți freci buzele cu o periuță de dinți umezită cu un amestec de zahăr și miere timp de două minute. În final clătește-te, clătește și periuța și repetă procedura.

6. Pentru un păr des și strălucitor

Amestecă două părți miere și o parte ulei de măsline, întinde pe păr și clătește-te după o jumătate de oră. Poți, de asemenea, să amesteci miere și un gălbenuș de ou, în proporții egale și să
îl aplici pe părul curat și umed pentru 30 de minute.

7. O metodă delicată de epilare

Amestecă ¼ cană de miere, 1/5 cană de zahăr, ¼ suc de lămâie și ½ cană de apă. Pune amestecul pe foc mic, până ce zahărul s-a dizolvat complet, iar la suprafață apar bule. După ce amestecul s-
a răcit, aplică-l pe piele și apoi trage-l cu delicatețe.

Citește și 12 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pe ca nu le știai dar care îți vor ușura viața

Ce produs cumperi o dată și poate să reziste chiar și zece ani? Bicarbonatul de sodiu, desigur. Acesta poate să rămână în stare perfectă în dulap chiar și fără să îl folosești deloc. Ar fi păcat însă să îl lași să se irosească degeaba. Acest produs poate avea numeroase beneficii atât în ceea ce privește îngrijirea, cât și sănătatea. Iată câteva moduri în care îl poți folosi:

1. Antiperspirant natural

Dacă nu ai la îndemână un deodorant obișnuit și trebuie să scapi de mirosul de sudoare, amestecă într-un recipient apă și un praf de bicarbonat de sodiu. Poți folosi această soluție ca să scapi și de mirosul neplăcut al picioarelor.

2. Remediu anti-iritații

Dacă te-au ciupit niște insecte sau ți-a provocat iritații vreo plantă otrăvitoare, aplică bicarbonat de sodiu și apă pe zonele afectate. Vei scăpa astfel rapid de disconfort.

3. Scapă de arsurile la stomac

Bea o jumătate de pahar de apă în care ai adăugat 1 linguriță de bicarbonat de sodiu sau puțin lapte amestecat cu un praf de bicarbonat de sodiu și orice durere sau disconfort va dispărea.

4. Scrub natural

Scapă de punctele negre amestecând bicarbonat de sodiu cu o jumătate de linguriță de miere. Poți să adaugi puțin ulei vegetal. Amestecă bine, aplică pe zonele cu probleme, așteaptă cinci minute și apoi masează-te și clătește-te totul bine cu apă călduță.

5. Fă-ți părul să crească mai repede

Amestecă 9 lingurițe de apă cu 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Aplică soluția la rădăcina firelor de păr și masează. Aplică apoi un amestec de apă și oțet de mere, masează din nou și clătește. Acest amestec face părul să fie sănătos și strălucitor și grăbește procesul de creștere al acestuia.

6. Scapă de vergeturile de pe piele

Amestecă 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de lămâie și masează-te regulat pe zonele cu probleme. Acest remediu va accelera regenerarea țesuturilor.

7. Scapă de respirația urâtă și de placa dentară

Amestecă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, suc de lămâie verde și o jumătate de cană de apă. Dacă simți vreun miros neplăcut, clătește-ți gura cu acest amestec.

8. Scapă de bătături și de mirosul neplăcut al mâinilor

Băile calde în care ai adăugat bicarbonat de sodiu te pot scăpa de zonele întărite de piele de pe mâini și picioare. Dacă pui bicarbonat de sodiu pe fundul de tocat și îți freci mâinile de el poți să îndepărtezi și mirosurile neplăcute de pește sau usturoi care rămân după ce gătești.

9. Scapă de mirosurile neplăcute din frigider

Ca să scapi de mirosurile neplăcute din frigider e suficient să pui bicarbonat de sodiu într-un pahar și să îl lași acolo pentru câteva zile.

10. Cum să ai bijuterii strălucitoare

Amestecă trei lingurițe de bicarbonat de sodiu și o linguriță de apă și curăță-ți bijuteriile folosind o periuță de dinți. Clătește-le apoi cu apă rece.

11. Vindecă arsurile

Pentru a calma arsurile solare, dizolvă niște bicarbonat de sodiu în apă rece și aplică soluția obținută pe zona afectată.

12. Pentru dinți strălucitori

Curăță-ți dinții punând puțin bicarbonat de sodiu pe periuță și spălându-te ca de obicei. Nu repeta procedura prea des însă, pentru că bicarbonatul de sodiu este abraziv.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus