Connect with us

6 urmări GRAVE provocate de lispa SOMNULUI

LIFESTYLE

6 urmări GRAVE provocate de lispa SOMNULUI

Credeai că lipsa somnului nu are nicio consecință negativă asupra organismului tău? Te-ai înșelat!

Este esenţial ca fiecare dintre noi să aibă grijă să primească îndeajuns de multe ore de somn pentru a putea să facem faţă activităţilor de zi cu zi.
Lipsa somnului poate produce numeroase consecinţe negative asupra organismului tău.

Iată ce se întâmplă dacă nu ai grijă să dormi atât cât ai nevoie.
1. În cazul îmbolnăvirilor, forţa sistemului nostru imunitar se află în legătură directă cu somnul, aşa că este foarte important să dormi îndeajuns, În cazul în care nu vei dormi destul, organismul tău nu va avea destulă putere pentru a lupta cu boala.
2. Lipsa somnului îţi încetineşte reacţiile şi reflexele, aşa că nu vei fi capabil să gândeşti la fel de repede pe cât ai fi făcut-o dacă ai fi dormit.
3. S-a demonstrat ştiinţific că dacă vei dormi mai puţin de 5 ore pe noapte, vei lua mult mai rapid în greutate decât ai face-o în condiţii normale.
4. Pe parcursul somnului, pielea noastră se regenerează, aşa că lipsa somnului va duce la apariţia ridurilor şi imperfecţiunilor pe piele.

5. Lipsa somnului duce la un risc crescut de boli cardiovasculare sau chiar cancer.
6. Pe parcursul somnului, creierul nostru reorganizează şi sortează toate informaţiile pe care noi i le-am oferit pe parcursul zilei, aşa că lipsa somnului va conduce la senzaţia de ameţeală şi de agitaţie și ne va face să uităm lucruri pe care altfel ni le-am fi amintit.

Deşi fiecare dintre noi are o nevoie de cantitate diferită de somn pentru a funcţiona la capacitate maximă, în principiu, fiecare om simte nevoia de 8 ore de somn pe noapte. Ar fi esenţial să adormi între orele 22 şi 23 şi să te trezești la 7 dimineaţa.

În cazul în care vei adormi mai târziu, chiar dacă vei reuşi să dormi numărul necesar de ore, este foare porbabil ca organismul tău să nu aibă parte de un somn de aceeaşi calitate şi tu să nu reuşeşti să te simţi odihnit a doua zi.

Încearcă să reduci nivelul de stres din ultima parte a zilei cât mai mult şi să te duci la culcare după ce ai făcut câteva activităţi care să te relaxeze precum uitatul la un film, cititul unei cărţi sau o baie fierbinte.
De asemenea, încearcă să nu consumi înainte de culcare alimente care ţi-ar putea scădea calitatea somnului şi care ţi-ar face organismul să depună mult mai mult efort în a digera mâncarea decât ar fi normal.
Dacă vrei să vezi care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviţi înainte de culcare, citeşte acest articol.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus