Connect with us

10 trucuri pentru unghii lungi, frumoase și sănătoase și o manichiură de invidiat

FASHION & BEAUTY

10 trucuri pentru unghii lungi, frumoase și sănătoase și o manichiură de invidiat

Manichiura face parte din rutina de frumusețe a oricărei fete, dar, crezi sau nu, nu toate au unghii frumoase. Unghiile pot fi destul de fragile și se pot rupe ușor, iar unele femei pot avea probleme legate de anxietate care să le facă să-și roadă unghiile. Nu toate ne bucurăm de unghii cu formă frumoasă, strălucitoare și rezistente. Iată totuși ce poți face pentru a avea niște unghii sănătoase și îngrijite:

1. Îndepărtează-ți cuticulele

Folosește ustensile pentru îndepărtarea cuticulelor și a pielii moarte din jurul unghiei tale. În acest fel, unghiile și degetele tale vor părea mai sănătoase.

 

2. Scapă de uleiul de pe suprafața unghiilor

Folosește acetonă pentru a scăpa de uleiul care se acumuleazză pe unghiile tale. De asemenea, evită să îți atingi unghiile de ceva înainte de a aplica oja.

 

3. Pilește-ți unghiile

Pentru a da unghiilor o formă frumoasă e necesar să folosești o pilă de calitate. Aceasta le va face să fie și mai puternice. Este important ca, atunci când îți pilești unghiile, să o faci într-o singură direcție pentru a evita exfolierea acestora.

 

4. Oja

E surprinzător să afli că multe dintre noi nu aplicăm oja corect. Primul pas e să o aplici în vârful unghiei. După aceea trebuie să o întinzi uniform pe restul suprafeței.

 

5. Folosește cremă hidratantă

Ca să eviți să îți rămână ojă pe pielea din jurul unghiilor, folosește o cremă înainte de a-ți da unghiile cu ojă și lac. În acest fel, îți va fi mai ușor să îndepărtezi oja reziduală după și vei evita posibilitatea ca acetona să îți usuce excesiv pielea din jurul unghiei.

 

6. Hidratează-ți unghiile

Atunci când îți dai cu cremă sau ulei pe mâini, asigură-te că aceasta ajunge și pe cuticule și pe unghii. Spălarea regulată pe mâini și folosirea dezinfectantului îți pot usca pielea și unghiile foarte repede, așa că încearcă să îți hidratezi mâinile după fiecare spălare, dacă e posibil. Uleiul de cocos este excelent.

 

7. Evită să folosești ojă dură

Oja de unghii conține, de cele mai multe ori, o mulțime de chimicale. Caută una pe bază de apă – nu va ține la fel de mult, dar e cea mai sigură alternativă.

 

8. Alege o acetonă bună

Poți să găsești aproape peste tot dizolvant de unghii fără acetonă – acestea nu îți vor răni atât de tare unghiile.

 

9. Fă-ți un tratament natural de întărire a unghiilor

Amestecă 2 lingurițe de ulei de ricin și 1 linguriță de ulei de germeni de grâu. Păstrează amestecul într-o sticlă închisă. Freacă puțin pe unghii, lasă 3-5 minute să acționeze și apoi șterge-te.

 

10. Mănâncă bine

Dieta e foarte importantă pentru a avea niște unghii sănătoase. Proteinele sunt cruciale, la fel și acizii grași omega-3. Poți reduce fragilitatea unghiilor dacă mănânci alimente care conțin vitamina B. Zincul te scapă de petele albe, fierul previne formarea crestăturilor. Calciul menține unghiile puternice, iar vitaminele A și Ce previne uscarea lor. E important, de asemenea, să bei multă apă, ca să rămâi hidratată.

Citește și 7 trucuri pentru a fi o persoană atrăgătoare. Toată lumea te va adora dacă vei face numărul 3

Există oameni care radiază un asemenea magnetism încât atrag pe toată lumea. Toți își doresc să le semene, să le fie prieteni sau să simtă aprobare din partea lor. Cel mai curios e faptul că aceste lucruri nu depind neapărat de înfățișarea lor. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a deveni o persoană mai atrăgătoare:

1. Imaginea individuală

Trebuie să ai o imagine unică. Sau un detaliu unic. La urma urmei, aceste lucruri îi fac pe străini să te țină minte – și nu e vorba de frumusețe. Poate că ți se pare ciudat, dar chiar și
urâțenia și vulnerabilitatea pot fi unice. Orice îi poate face pe ceilalți să te țină minte – mersul, gesturile, expresiile faciale, intonația, stilul comunicării sau un articol vestimentar.
Iată câteva exemple: Charlie Chaplin e asociat cu mustața, costumul și bastonul, Joseph Stalin cu mustața, pipa și accentul, Salvador Dali cu mustața și expresiile sale faciale etc.

2. Ai nevoie de un vis măreț

Dacă vrei ca oamenii să vină la tine și să te aprecieze pentru personalitatea ta unică, existența ta trebuie să fie legată de un scop. Străduiește-te să obții ceva.

3. Ai încredere în tine

Ca să fii carismatic trebuie să ai încredere în tine. Trebuie să poți lua decizii curajoase, să te poți baza numai pe tine, să nu aștepți să te ajute alții și să le explici celorlalți ideile
tale astfel încât să te poată înțelege. Oamenii din jurul tău îți observă încrederea din comportament și din vorbire. Cel mai bine ar fi să eviți expresiile de genul „cred”, „sper”,
„presupun”, „mă aștept ca”, „poate”, „probabil”.

4. Uită de plângeri

Tu ai putea să admiri pe cineva sau ai vrea să semeni cu o persoană care se plânge tot timpul? Bineînțeles că nu. Oamenii carismatici au o gândire pozitivă. Evită criticile, plângerile și
subiectele negative. Chiar dacă nu totul merge cum trebuie în viața ta, pornește o conversație care să îți facă plăcere și care să îi bucure și pe ascultătorii tăi.

5. Folosește-te de limbajul trupului

Postura ta ar trebui să denote încredere – stai cu spatele drept, nu te juca cu vreun obiect sau cu o anumită parte a corpului tău, încearcă să zâmbești mai mult și să îți privești
interlocutorul în ochi. În general, atunci când apari în public, poartă-te de parcă ai fi o celebritate pe covorul roșu.

6. Învață să spui povești grozave

Mulți oameni cred că abilitatea de a face ca orice poveste să fie interesantă este un talent, dar nu e neapărat adevărat. De cele mai multe ori e ceva care poate fi învățat.

7. Învață să-i asculți pe ceilalți

Nu e nevoie să te consideri cea mai importantă persoană din lume. Dacă îi asculți pe ceilalți cu atenție și le arăți un interes real, oamenii din jurul tău se vor simți speciali.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus