LIFESTYLE
8 semne că stresul a început să îți afecteze sănătatea. Nu le mai ignora
Scris de
Când ești stresat pentru o perioadă îndelungată, sănătatea ta poate avea de suferit. Acest lucru este cauzat de faptul că, creierul tău percepe stresul ca pe o amenințare și cu intenția de a se proteja, apar diferite modificări ale corpului.
Nu trebuie să te simți îngrijorat dacă ești neliniștit uneori. De fapt, ar fi la fel de epuizant să te simți fericit tot timpul. Dar dacă ai oricare dintre aceste semne, ar trebui să acorzi mai multă atenție sănătății tale:
1. Probleme de piele
Pityriasis rosea este doar una dintre problemele de piele pe care le poți dezvolta din cauza stresului emoțional. Mulți oameni spun că au dobândit erupția în urma unui eveniment de viață tulburător. Alte astfel de probleme includ acnee sau alte erupții cutanate.
2. Probleme cu stomacul
Sistemul digestiv este, de asemenea, în pericol atunci când vine vorba de modul în care stresul ne afectează. Oamenii de știință au dovedit că stresul are un impact negativ asupra tractului gastrointestinal. De aceea, în unele cazuri, medicamentele nu vor funcționa. Poate consultarea unui psiholog te poate ajuta să scapi de anxietate și, astfel, să elimini problemele cu stomacul.
3. Căderea părului
Stresul este una dintre principalele cauze ale căderii și subțierii părului. Este posibil să fi încercat diferite vitamine fără nicio schimbare semnificativă. Dacă este și cazul tău, atunci găsirea unor modalități de relaxare ar putea fi un truc.
4. Concentrarea îngreunată
Nu te mai poți concentra la locul de muncă? Dă vina pe stres. Nu există nici o îndoială că nu te poți concentra atunci când te simți tensionat sau constant îngrijorat.
5. Modificare greutății
Dacă ai câștigat sau ai pierdut în greutate considerabil în ultima vreme, atunci acesta este un semn de îngrijorare. Ai încercat să îți stabilizezi greutatea cu o dietă adecvată și exerciții regulate, dar fără succes. Probabil că ești dominat de un stres psihologic.
6. Rezistență scăzută la frig
De obicei, prinzi o gripă atunci când sistemul tău imunitar este mai slăbit și acest lucru este exact ceea ce face stresul (printre multe altele). Stresul îi dăunează sistemului imunitar și te face mai vulnerabil la diferiți viruși. Deci, data viitoare când răcești nu da vina pe vreme. Încercă să vezi ce se întâmplă în viața ta în acel moment și să descoperi ceea ce te neliniștește.
7. Libidou scăzut
Da, stresul poate face ravagii și asupra vieții tale intime. Este destul de ironic deoarece amorul îți poate modifica starea de spirit și eliberează tensiunea dar, după cum știm cu toții, necesită energie. Dacă te simți mereu lipsit de chef, poate ai nevoie de o vacanță.
8. Dureri de cap
Dacă nu poți să combați migrenele constante, să știi că este posibil ca acestea să nu înceteze pentru că ești prea stresat. În acest caz, administrarea de pastile pentru a ușura durerea nu te va ajuta, deoarece migrenele vor reveni.
