Connect with us

Cum să te machiezi în funcție de forma ochilor tăi. Uite cum îți stă bine

FASHION & BEAUTY

Cum să te machiezi în funcție de forma ochilor tăi. Uite cum îți stă bine

Ochii sunt una dintre cele mai expresive trăsături ale feței noastre. Este extrem de important să știm cum să ne fardăm ochii în funcție de forma acestora, întrucât acest lucru ne poate influența foarte mult look-ul final. Fie că ai ochii rotunzi, înguști, alungiți sau lăsați, există multe moduri în care îți poți pune în valoare forma acestora și îți poți corecta imperfecțiunile. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să obții cel mai bun machiaj al ochilor și să îți pui privirea în valoare!

OCHII ROTUNZI

Dacă ochii tăi sunt larg deschiși, dar poți vedea în continuare albul ochiului peste tot în jurul irisului, intenția ta ar trebui să fie aceea de a da impresia de ochi mai alungiți. Iată cum să faci acest lucru:

Începe prin a aplica fond de ten pe pleoapa superioară. Poți opta și pentru o pudră mata sau un fard de ochi într-o culoare apropiată tenului tău. Poți schimba vizual forma ochiului aplicând umbre pe partea exterioară a pleoapei mobile. Trasează o linie de tuș de-a lungul genelor superioare pentru a sublinia forma ochilor. Nu începe trasarea liniei din colțul intern, începi conturarea de la jumătatea pleoapei și termin-o cu o aripă mică. Avantajul fetelor cu ochii mari și rotunzi este acela că ele pot să își linieze mucoasa/linia apei cu un creion dermatograf pentru a-și intensifica privirea și a-și șocate în evidență culoarea ochiului. Acest truc micșorează ochiul, însă cele cu ochii mari nu vor avea o problemă.

Ochii mari vor arăta întotdeauna bine cu niște gene lungi și pline de volum, așa că un strat de mascara îți va pune ochii în valoare mult mai bine.

OCHI ÎNGUȘTI

Ai o formă îngustă a ochiului dacă pleoapa superioară este apropae invizibilă atunci când privești drept înainte. Scopul tău atunci când aplici machiajul este de a-ți face privirea să pară mai intensă, subliniind în același timp forma naturală a ochiului.

Aplică fond de ten, corector sau pudră pe pleoapa superioară. Poți desena o linie cu dermatograful deasupra genelor superioare pe care apoi să o întinzi pentru a da un aspect fumuriu pleoapei superioare.  Pentru a da un contur complet ochiului, îți poți linia întreaga linie a genelor superioare și cele două treimi din exterior ale pleoapei inferioare. Atunci când alegi rimelul, este important să te orientezi spre un rimel care îți va da volum genelor, nu care să ți le alungească. Genele excesiv de lungi îți vor face ochii să pară și mai înguști, în timp ce genele curbate și pline de volum îți vor face ochii să pară mai deschiși. Aplică o culoare cladă deasupra pleoapei superioare. Accentul va fi pus pe forma ochilor, așa că nu este nevoie să insiști foarte mult pe restul machiajului. Un maro cald sau un bej vor fi perfecte.

OCHI MIGDALAȚI

Ochii rotunjiți spre partea interioară și alungiți la exterior sunt ochi migdalați. Aceasta este forma ideală a ochiului pentru aplicarea machiajului întrucât persoanele cu această trăsătură sunt puse foarte ușor în valoare de orice fel de machiaj. Machiajul de seară poate fi realizat în culori închise, acest lucru intensificând privirea și dând un aspect fumuriu, în timp ce machiajul de zi va arăta minunat în nuanțe deschise sau pastelate.

Aplică un fard deschis pe zona dintre pleoapa superioară și sprânceană. Alege o culoare de tranziție pentru pleoapa mobilă precum un maro deschis sau un oranj. Pentru a evidenția pleoapa superioară și a pune în evidență forma ochiului, trasează o linie mai închisă în pliul pleoapei, urmând mai apoi să o omogenizezi astfel încât umbra creată să pară naturală. Poți da impresia de ochi de felină cu o codiță de tuș desenată chiar la colțul ochiului. Pentru a adăuga mai multă expresivitate, folosește un mascara negru intens, punând accent pe genele superioare. Acest lucru va face ca forma ochilor tăi să fie și mai bine pusă în valoare.

OCHI LĂSAȚI

În cazul în care colțurile exterioare ale ochilor sunt ușor coborâte, de multe ori poate să pară că ești obosită sau tristă. Sarcina ta este aceea de a-ți face ochii să pară mai plini de viață și de a-ți face privirea să pară mai luminoasă. Poți face ușor acest lucru dacă înveți să manevrezi corespunzător tușul. În cazul în care ochii tăi sunt lăsați, evită machiajul care să pună accent prea mare pe pliul pleoapei sau clasicul ochi fumuriu. Nuanțele întunecate vor atrage atenția asupra colțurilor coborâte ale ochilor.

Aplică fond de ten pe pleoapa superioară și apoi fixează-l cu un fard natural. Accentuează conturul ochilor desenând o linie subțire de-a lungul genelor superioare. Aceasta ar trebui să fie subțire și să aibă un aspect cât mai natural, fiind desenată cât mai aproape de gene. Folosește o culoare mai intensă pe partea exterioară a pleoapei, apoi estompează fardul până la jumătatea ochiului.
Desenează o aripă mică de-a lungul liniei de fard trasată anterior. Aplică corector pe pleoapa inferioară și în zona de sub ochi, estompând complet cearcănele. Luminând această zonă, privire ta va părea mai vie!

Atunci când aplici mascara, concentrează-te doar pe genele din mijloc și pe cele din colțul intern al ochiului. Alungind genele din exterior, ochii tăi vor părea și mai obosiți. Fă același lucru și pe linia genelor inferioare.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus