Connect with us

Tu știi ce ROCHIE ți se POTRIVEȘTE?

FASHION & BEAUTY

Tu știi ce ROCHIE ți se POTRIVEȘTE?

Tu știi ce ROCHIE ți se POTRIVEȘTE?

Ai vrea să știi care sunt rochiile care ți se potrivesc cel mai bine în funcție de corpul tău? Uite cum să îți dai seama!

Rochiile sunt piese vestimentare esențiale din garderoba oricărei femei. Acestea te pot face să te simți feminină și elegantă și te pot scoate din orice încurcătură. Atunci când ai rochia care ți se potrivește, orice ținută va fi foarte ușor de construit în jurul acesteia. Dacă vrei să știi care sunt principalele tipuri de rochii și care dintre ele se potrivește pentru corpul tău, citește acest articol.

Rochia cu croiala în A

navy-pinball-element-elementz-petite-sleeveless-polka-dot-belted-a-line-dress-screen

Avantaje – Rochiile cu acest tip de croi ascund o talie mai voluminoasă şi te fac să arăţi mai subţire datorită tivului evazat.

Dezavantaje – În cazul în care ai umerii mai laţi, nu ar trebui să alegi acest tip de rochie, întrucât silueta ta nu va fi echilibrată corect vei părea mult mai solidă decât eşti.

Rochia strâmtă

azz30835_grape_xl

Avantaje – Acet tip de rochie va echilibra o siluetă cu umerii mai largi şi îţi va accentua talia.

Dezavantaje – În cazul în care partea superioară a picioarelor tale este mai groasă, această rochie nu te va avantaja.

Rochia cu peplum

peplum-red-dress

Avantaje – O astfel de rochie cu volum pe şolduri te va ajuta să dai senzaţia unei siluete clepsidră şi îţi va face talia să pară mai subţire decât este.

Dezavantaje – În cazul în care eşti minionă, această rochie încărcată te va face să pari şi mai mică decât eşti.

Rochia evazată din taliewhite-dress-dq-9080-a

 

Avantaje – Croiala acestei rochii este perfectă pentru fetele mici de statură, întrucât faptul că este scurtă şi că îţi accentuează talia te va face să pari mai înaltă şi mai subţire.

Dezavantaje – În cazul în care talia ta nu este una subţire sau bine definită, ar trebui să eviţi acest model de rochie.

Rochia cămaşă

clq6410_-33main

Avantaje – Această rochie poate arăta extrem de bine pe aproape orice tip de siluetă. În cazul în care ai un corp subţire sau în formă de clepsidră, ar fi recomandat să porţi această rochie cu o curea pentru a-ţi defini talia şi pentru a îţi pune mai bine în valoare silueta.

Dezavantaje – Dacă ai un bust generos, există şansa ca această rochie să te facă să pari extrem de solidă şi să nu se aşeze pe corpul tău aşa cum ţi-ai dori.

Rochia cu talie înaltă

1351349267-56174800

Avantaje – Acest tip de rochie îţi pune în valoare forma bustului şi te ajută să ascunzi zona abdomenului şi a soldurilor.

Dezavantaje – O astfel de rochie îţi va face partea superioară a corpului să pară mai scurtă decât este, aşa că dacă nu ai un corp bine proporţionat, această rochie nu te va pune în valoare. Atrăgând atenţia spre partea de sus a corpului, această rochie nu li se va potrivi celor cu umerii foarte laţi.

Rochia petrecută

_9755766

Avantaje – Această rochie este perfectă pentru orice tip de siluetă. Aceasta îţi subţiază talia şi îţi face bustul să pară mai ferm, făcându-te pe tine să pari mai subţire şi mai tonifiată.

Rochia tunică

carolina-herrera-black-sleeveless-mikado-sheath-dress-product-1-6359139-097640784

Avantaje – O astfel de rochie îţi face silueta să pară mai subţire şi îţi alungeşte vizual corpul. Dacă aceasta ar prezenta aplicaţii pe lateral, îţi va accentua forma corpului şi te va face să pari mai armonioasă.

Dezavantaje – Este foarte posibil ca această rochie să îţi scurteze picioarele, aşa că nu ar trebui să o porţi fără pantofi cu toc.

Rochia dreaptă

1412354426302

Avantaje – Acest gen de rochie îţi ascunde toate defectele corporale, plecând de la abdomen, talie sau şolduri şi ajungând până la picioare. Un astfel de croi te va face să pari mai înaltă.

Dezavantaje – Dacă ai un bust voluminos, asemenea rochiei tunică, acest gen de rochie nu te va pune în valoare.

Acum că am stabilit care sunt principalele tipuri de rochii, să vorbim despre tipurile de conformaţii ale fetelor.

Conformaţia circulară

Fetele cu acest gen de corp vor să îşi ascundă zona abdomenului şi să dea impresia de lungime a corpului. De cele mai multe ori, aceste fete au picioare lungi şi frumoase aşa că ar trebui să şi le pună în valoare.

Tipuri de rochii care te avantajează – Rochia cu croiala în A, Rochia drepată, Rochia cămaşă, Rochia cu talie înaltă şi Rochia petrecută.

2. Conformația clepsidră

Dacă ai acest gen de silueta, înseamnă că ai un corp bine porportionat şi ar trebui să atragi atenţia asupra bustului şi soldurilor tale.

Tipuri de rochii care te avantajează – Rochia cu croi în A, Rochia evazată, Rochia cu talie înaltă şi Rochia tunică.

3. Conformaţia triunghi inversat

Fetele cu acest gen de siluetă au partea superioară a corpului mai voluminoasă decât cea inferioară, aşa că vor să echilibreze acest volum.

Tipuri de rochii care te avantajează – Rochia dreaptă, Rochia strâmtă, Rochia cu peplum, Rochia cămaşă şi Rochia petrecută.

4. Conformaţia triunghi

Dacă silueta ta este una triunghiulară, înseamnă că ai şoldurile mai late decât umerii, aşa că vrei să atragi atenţia asupra părţii superioare a corpului, echilibrându-ţi astfel proporţiile.

Tipuri de rochii care te avantajează – Rochia cu croi în A, Rochia evazată, Rochia cămaşă, Rochia cu talie înaltă.

5. Conformaţia dreptunghiulară

Dacă ai o astfel de siluetă, intenţia ta este aceea de a dori să creşti contrastul între zona bustului şi zona taliei şi de a da aparenţa unei siluete mai feminine, de clepsidră.

Tipuri de rochii care te avantajează – Rochia strâmtă, Rochia cu peplum, Rochia petrecută, Rochia tunică.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus