Connect with us

8 imagini care te vor HIPNOTIZA! Cei mai FRUMOȘI ochi din LUME

LIFESTYLE

8 imagini care te vor HIPNOTIZA! Cei mai FRUMOȘI ochi din LUME

8 imagini care te vor HIPNOTIZA! Cei mai FRUMOȘI ochi din LUME

Aceste perechi de ochi te vor hipnotiza cu siguranță!

Unde am fi putut să vedem cei mai frumoşi ochi din lume dacă nu pe fețele copiilor?

Probabil culoarea este unul dintre elementele care face ca ochii să fie extrem de interesanţi, aşa că persoanele cu ochi verzi sau albaştri vor fi întotdeauna mai uşor de recunoscut ca având o privire memorabilă.

Un cercetător din Danemarca a descoperit un lucru interesant şi anume acela că toate persoanele care au ochii de culoare albastră au avut la un moment dat un strămoş comun care a trecut printr-o mutaţie genetică în urmă cu circa 10.000 de ani. Des întâlniţi în zona de nord a planetei, ochii albaştri se adaptează mai greu la lumină şi sunt extrem de sensibili.
De asemenea, ochii albaştri au pornit de la o persoană aparţinând rasei albe, aşa că orice persoană care nu are pielea de culoare albă şi are ochii albaştri, are în arborele său genealogic o persoană cu pielea albă care a avut ochii albaştri.

În ceea ce priveşte ochii verzi, aceştia sunt mult mai rari decât cei albaştri. Mai puţin de 2% din populaţia planetei are ochii verzi, iar aceştia sunt cel mai des întâlniţi la persoane care locuiesc pe continentul european, în nordul şi centrul acestuia.

Culoarea verde a ochilor nu apare ca urmare a unui pigment care există în iris, precum în cazul ochilor albaştri, ci apare ca urmare a unei combinaţii între pigmentul albastru şi o anumită cantitate de melanină. Spre deosebire de persoanele cu ochi albaştri care au mai multe şanse să aibă această culoare a ochilor dacă şi unul dintre părinţii lor are această culoare de ochi, ochii verzi nu sunt influenţaţi în niciun fel de culoarea ochilor ascendenților tăi.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus