Connect with us

De ce le ÎNȘALĂ bărbații pe femeile pe care le iubesc? Iată care sunt cele 2 motive

LIFESTYLE

De ce le ÎNȘALĂ bărbații pe femeile pe care le iubesc? Iată care sunt cele 2 motive

Există unele întrebări la care toată lumea își dorește să afle un răspuns: „de unde venim?”, „care este rolul nostru pe pământ?” și „de ce înșelăm?”.
Un studiu efectuat la Universitatea Harvard pare că a elucidat misterul celei de-a treia întrebări. Există doi factori care îi determină pe oameni să înșele – citește în continuare pentru a afla despre ce e vorba.

Nu mai e nevoie să îți faci liste nesfârșite de posibile greșeli sau să cauți un tipar al bărbaților predispuși la trădare, dar asta nu înseamnă că adevăratele cauze sunt mai puțin dureroase.
Conform studiului efectuat la Harvard, atracția este principalul factor implicat în infidelitate. Oamenii atractivi sunt cei cu salarii mai bune, care sunt considerați mai prietenoși și mai sociabili de către persoanele din jurul lor, iar acest lucru le mângâie, bineînțeles, orgoliul. Prin urmare, ei se consideră și mai atrăgători și cred că ar trebui să împartă atuurile lor cu cât mai mulți oameni, iar acest lucru îi conduce adesea către infidelitate.

În cadrul studiului au fost convocate niște femei cărora li s-a cerut să spună cât de atractivi li se păreau niște colegi de liceu la vârsta de 17-18 ani. După aceea, cercetătorii au analizat statutul bărbaților. Cei mai frumoși erau mai mult divorțați sau erau căsătoriți de scurt timp. Femeile au fost rugate apoi să spună ce părere au despre cei mai doriți actori și cele mai dorite actrițe de la Hollywood, dar și despre cei din clasamentul Forbes. Rezultatele au fost asemănătoare – cei cu un aspect fizic frumos erau divorțați, având la activ căsnicii scurte.

S-a demonstrat sociologic faptul că tindem să îi percepem pe cei din jur mai puțin atrăgători atunci când suntem implicați într-o relație.

În cadrul studiului de la Harvard, rezultatele au fost totuși diferite. Oamenii implicați în relații exclusiviste au oferit note mari unor fotografii cu persoane atrăgătoare. Acest lucru a fost considerat drept înclinație spre infidelitate.

Al doilea factor care trebuie luat în calcul în cazul infidelității în relații este fericirea din cadrul cuplului. Persoanele nemulțumite sunt, după cum te-ai aștepta, mai predispuse să înșele. Așadar, nu ar trebui să fii prea tristă sau să te îndoiești de tine dacă te-au respins niște tipi irezistibili. Există mari șanse ca totul să se sfârșească prost, oricum.

Iată și alte lucruri pe care ar trebui să le știi despre înșelat:

1. Majoritatea bărbaților care înșală își iubesc partenerele sau soțiile.

2. Amantele sunt, de obicei, femei care au fost amice ale bărbaților.

3. După ce înșală, bărbații se urăsc.

4. Atunci când au aventuri extraconjugale, bărbații devin mai interesați din punct de vedere intim și de soțiile lor.

5. Infidelitatea poate uneori să salveze o căsnicie, deoarece bărbații ajung să își dea seama pe cine vor cu adevărat.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus