Connect with us

14 invenții CIUDATE pe care BUNICII noștri erau OBLIGAȚI să le folosească

LIFESTYLE

14 invenții CIUDATE pe care BUNICII noștri erau OBLIGAȚI să le folosească

14 invenții CIUDATE pe care BUNICII noștri erau OBLIGAȚI să le folosească

Credeai că le-ai văzut pe toate? Aceste invenții ciudate chiar erau folosite de strămoșii noștri? Tu ai fi vrut să le folosești?

Uneori ne gândim că ne-ar fi plăcut să trăim într-o perioadă diferită, fie doar pentru a vedea cum erau vremurile pe atunci fie pentru că ne simțim atrași de o anumită perioadă istorică. Cât de departe am merge în trecut dacă am putea?

De-a lungul istoriei lumea a evoluat într-un mod colosal, astfel că toate facilitățile și invențiile de care noi ne distrăm astăzi se datorează strămoșilor și predecesorilor noștri. Diferitele perioade istorice sunt pline de invenții care au schimbat cursul omenirii. Dacă nouă ne este greu să concepem viața actuală fără telefoane mobile sau gadget-uri impresionante, lucrurile pe care noi acum le considerăm normale sau indispensabile erau complet diferite în trecut.

Iată care erau 14 dintre cele mai interesante invenții din trecut care, deși nouă acum ni se par absurde, chiar erau folosite de predecesorii noștri pe post de obiecte normale. Acestea își găseau utilitatea în viața lor de zi cu zi și aveau diferite scopuri care mai de care mai interesante.

1.Recipiente folosite pentru nevoi fiziologice din timpul nopții


2. Ceșcuțe special create pentru oamenii cu mustață, pentru ca aceștia să evite murdărirea mustății din dotare


3. Dispozitive folosite pentru scărpinatul pe spate


4. Dispozitiv anti-masturbare folosit în perioada în care puritanismul era foarte răspândit


5. Un mini-carnețel în care fetele notau numele bărbaților cu care dansau la petreceri sau baluri


6. Capcana pentru muște


7. Alt model de recipient folosit pe post de oală de noapte


8. Vaze speciale pentru flori


9. Mobilier special pentru bărbierit


10. Scobitoare din metal extrem de ascuțită

11. Altă capcană pentru muște


12. Dispozitiv pentru fixarea nasturilor


13. Scobitori (Oare cine ar fi putut folosi așa ceva pe post de scobitoare? Ce fel de dantură aveau oamenii din secolele trecute?)


14. Pălării ciudate

 

Citește următorul articol – 6 invenții GENIALE care te vor face să VREI să le ai

Tehnologia avansată și invențiile sunt cele care ne simplifică viața și ne-o fac mai interesantă! Probabil nici nu am putea să ne imaginăm viața actuală fără telefon mobil, aragaz sau mijloace de transport. Însă indiferent de cât de multe am avea, mereu vor exista alte lucruri pe care vom vrea să le facem și care de multe ori par să fie de nerezolvat. Din fericire, invențiile ne sar în ajutor, iar în momentul în care acestea vor fi disponibile pe piață, lucrurile vor deveni mult mai simple și mai interesante! Iată care sunt unele dintre cele mai noi și folositoare astfel de invenții!

1. Patul special pentru îmbrățișări

Cu toții știm cât de frumoase sunt nopțile în care tu și partenerul tău dormiți îmbrățișați însă, de foarte multe ori problema amorțelii mâinii poate deveni un impediment. Acest pat este dotat cu un spațiu special pentru mâna bărbatului, astfel că tu vei putea dormi așezată pe el, fără să îl rănești.

2. Masa de călcat care se transformă în oglindă

Mesele de călcat sunt unele dintre obiectele care cu greu își găsesc locul în casele noastre și sfârșesc de cele mai mule ori sprijinite de un perete. Dacă însă masa de călcat ar incorpora și o oglindă, cu siguranță utilitatea acesteia s-ar schimba și ar fi mult mai ușor de integrat in spațiul nostru de locuit.

3. Suportul pentru ojă

Femeilor le va plăcea întotdeauna să aibă o manichiură frumoasă, chiar dacă acest lucru impune de multe ori anumite sacrificii. Cred că nu există fată care să nu își fi sprijinit oja pe picioare, străduindu-se să o așeze în poziția perfectă. Cu siguranță viața noastră și ritualul aplicării ojei s-ar simplifica considerabil dacă am avea la dispoziție acest suport special.

Citește continuarea aici. 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus