GREȘELI grave care îți DISTRUG aparatele electrocasnice
Tu știi care sunt lucrurile greșite pe care le faci și care îți scurtează viața aparatelor electrocasnice?
Scris de
Electrocasnicele sunt foarte importante pentru viaţa noastră de zi cu zi, aşa că este esenţial să avem grijă de modul în care le folosim. Există câteva greșeli frecvente pe care le facem și care ne pot scurta viața aparatelor noastre electrocasnice. Dacă vrei să vezi care sunt acestea și care sunt lucrurile corecte pe care trebuie să le faci, citește acest articol!
Maşina de spălat
1.Nu aşeza obiecte grele deasupra maşinii de spălat şi nu o folosi pe post de scaun.
2. Verifică interiorul buzunarelor tale înainte de a le băga în maşina de spălat, obiectele de dimensiuni mici pot ajunge în cuva maşini şi îi pot provoca defecţiuni tehnice.
3.Foloseşte doar detergenţi destinaţi utilizării în maşina de spălat, orice alt fel de detergent nu va funcţiona bine sau nu îi va face bine maşinii tale, făcând mult prea multă spumă.
Frigiderul
1. Trebuie să ai grijă de frigiderul tău încă înainte ca acesta să ajungă la tine acasă. Frigiderul trebuie transportat în poziţie verticală. În cazul în care acesta stă înclinat, există riscul ca uleiul din compresorul acestuia să se verse şi să provoace defecţiuni în întreg sistemul tehnic al frigiderului.
2. Nu porni frigiderul imediat după ce acesta ţi-a fost livrat. Ar fi recomandat să aştepţi între 8 şi 15 ore înainte de a face acest lucru, altfel există riscul să apară scurgeri de ulei.
Maşina de vase
1. Atunci când bagi vasele în maşina de spălat vase, este foarte important să le poziţionezi cu partea de jos îndreptată în sus.
2. Înainte de a pune vasele în interiorul maşinii de spălat, curăţă resturile mari de mâncare de pe acestea, de preferat sub un jet de apă.
3. Dezlipeşte orice autocolant sau abţibild de pe vase, întrucât acestea s-ar putea dezlipi în timpul spălării şi ar putea bloca filtrele şi ţevile din interiorul maşinii de spălat.
Cuptor cu microunde
1. Atunci când nu încălzeşti produse foarte voluminoase sau consistente în cuptorul cu microunde, ar fi bine să plasezi şi un pahar cu apă în interiorul cuptorului. Acesta va ajuta la absorbirea unei părţi din radiaţiile emise.
2. Nu plasa nimic deasupra cuptorului cu microunde. În cazul în care eşti nevoit să faci acest lucru, asigură-te că nu acoperi gurile de ventilaţie ale acestuia.
3. Nu porni cuptorul cu microunde atunci când este gol. Acest lucru poate face ca magnetronul(dispozitivul care produce microundele) acestuia să se defecteze.
4. Nu introduce obiecte prea grele în cuptorul cu microunde, acesta are propria lui greutate maximă pe care o poate susţine.
Prăjitor de pâine
1. Asigură-te că prăjitorul tău de pâine nu vine în contact cu apa şi de asemenea, nu îl utiliza atunci când ai mâinile încă ude.
2. Păstrează prăjitorul departe de orice fel de obiecte inflamabile precum prosoapele sau perdelele.
3. Nu orice produs de panificaţie poate fi introdus înr-un prăjitor de pâine. Biscuiţii sau produsele glazurate se pot topi şi îţi pot strica instalaţiile din interior.
4. Dacă utilizezi cuptorul cu microunde zilnic, este foarte important să cureţi de firimituri interiorul acestuia cel puţin o dată pe săptămână.
